Az egyéni vállalkozó elmondta, hogy a legújabb beruházásuk egy sertéstelep volt Hajdúbagoson. Ezen a telephelyen 30 kilós malacokat hizlalnak fel 120 kilós sertésekké. A szakember beszélt arról is, hogy 3300 anyakocával rendelkeznek, ezeket Magyarországról és külföldről vásárolják. Mostanra sikerült elérni azt, hogy egy koca után évente több mint 35 élő malacot választanak, kocánként pedig mintegy 4 ezer kilogramm sertéshúst tudnak előállítani. Dr. Szabó István elárulta, hogy a sertéstenyésztés során keletkező hígtrágyát a növénytermesztésben használják fel, amivel teljesen ki tudják váltani a műtrágyákat, és ennek köszönhetően a kukorica terméshozamuk is magasabb, mint a környékbeli átlag.
A szakember beszélt arról is, hogy a sertéságazatban a 2020-as év első negyedévében magas értékesítési árak voltak, aztán a koronavírus hatására ezek mérséklődtek. Dr. Szabó István szerint a legutóbbi nagy hatású fejlemény pedig az volt, hogy Németországban is találtak afrikai sertéspestissel fertőződött vaddisznót, mert ez is lefelé nyomta az árakat. Az egyéni vállalkozó szerint Magyarország helyzete a sertéstartás szemszögéből biztató, mivel a magyar tenyésztőknek megvan versenyelőnyük a külföldiekkel szemben, ami biztosítja a nyereséget az ágazatban.