A kezdetek óta eltelt közel 20 év alatt cégünk kiemelkedő résztvevőjévé vált a magyarországi tejtermelő és tejfeldolgozó piacnak - írja közleményében a cég. A Nyugat-Európában hagyományosan jól működő szövetkezeti modellt követik, azaz termékeiket közvetlenül a magyar tejtermelő tulajdonosaiktól érkező, minősági alapanyagból készítik. A vállalat két tejipari üzemmel rendelkezik - Székesfehérvár és Debrecen - ahol, több mint 700 magyar munkavállalónak biztosítanak munkahelyet.
A cég portfóliójának jelentős részét székesfehérvári üzemükben gyártják. Az UHT és ESL tejek mellett, tejföl, vaj, kefír, tejszín, ízesített tejek, natúr és ízesített joghurtokat készítenek. Debrecenben a hagyományos értékkel bíró rögös túrógyártás zajlik, illetve a 4,8 milliárd forintos állami támogatással megvalósult és 2018-ban átadott sajtüzemben készül a prémium minőségű Magyar Trappista sajt. Mindemellett porító üzemükben édes-, és ásványianyaggal csökkentett savóporokat, tejporokat állítanak elő. A két üzemben együttesen éves szinten közel 270 millió liter tejet használnak fel.
A portfólió nagy része a vállalat két fő márkájának - Magyar Tej és Riska - alá tagozódik be. Kiemelt figyelmet fordítanak az ételintoleranciában szenvedő fogyasztókra is, így a Riska márka alatt széles laktózmentes portfóliót alakítottak ki.
A vállalat a jövőben további fejlesztéseket tervez, így újabb termékekkel és még gazdagabb ízválasztékkal lepi meg a fogyasztókat. 2022 szeptemberében pedig tovább bővítik sajtportfóliójukat, és bevezetik a Riska Gouda sajtjukat. A Riska Gouda sajt két, a fogyasztók körében közkedvelt kiszerelésben, a 125g-os szeletelt és a 200g-os darabolt verzióban kerül a piacra
Címlapkép forrása: MTI/Czeglédi Zsolt