Óriási siker: két magyar borászat is felkerült a nívós világranglistára

Óriási siker: két magyar borászat is felkerült a nívós világranglistára

agrarszektor.hu
Az angol William Reed médiavállalat minden évben elkészíti a világ 100 legjobb borászatának listáját. 2023-ban két magyar borászat is felkerült erre a rangos listára.

Ahogy minden évben, www.worldsbestvineyards.com 2023-ban is közzétette a világ 100 legjobb borászatának listáját. A World's Best Vineyards díjat az angol William Reed médiavállalat alapította 2019-ben. A Földet huszonkét régióra osztva, harminchat megbízott szakembertől hétpontos listát kérnek, ami alapján kialakítják a száz legjobbnak tartott borászat sorrendjét. A 100 legjobb borászat kiválasztásában közel 800 szakember működik közre, köztük Master of Wine-ok, sommelier-k, borszakírók, borkereskedők - olvasható a Vince.hu oldalán.

Magyar borászat először 2021-ben került fel a listára. A tokaji Szepsy Pincészet akkor a 62. helyen debütált. 2022-ben a szakemberek értékelése alapján nem került be magyar a legjobb 100 közé, idén viszont kettő is, ráadásul mindketten a mezőny első felében végeztek. Az immár duplázó Szepsy Pincészet a 35., a szintén tokaji Disznókő pedig a 45. helyet szerezte meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!