Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.22. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.22. szombat

agrarszektor.hu
A fátyol-, illetve gomolyfelhők mellett napos idő valószínű, majd a nap második felében nyugat felől újabb felhősödés kezdődik - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.07.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.07.22.) napon.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.07.22.) napon.

2023.07.22. szombat: A fátyol-, illetve gomolyfelhők mellett napos idő valószínű, majd a nap második felében nyugat felől újabb felhősödés kezdődik. Zápor, zivatar nagyobb eséllyel az északkeleti határ mentén fordulhat elő, illetve a délutáni, késő délutáni óráktól nyugat felől ismét egyre több helyen alakulhatnak ki kelet felé mozgó záporok, zivatarok, amelyek heves kísérőjelenséggel is járhatnak. Napközben több helyen megélénkül az északnyugati, nyugati szél, erős vagy viharos széllökés zivatar környékén lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között várható. Késő estére 17 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünkbe az eddigihez képest több fokkal hűvösebb légtömeg áramlik, ezért a légköri változásokra különösen érzékenyek a hidegfrontoknál tapasztalható tüneteket észlelhetik, többek között fejfájást, migrént. Ugyanakkor az éjszakai órákban frissebb, hűvösebb a levegő segítheti a pihentető alvást.

A következő napon várható időjárás

2023.07.23 vasárnap: Napos időre számíthatunk kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Napközben legfeljebb egy-egy zápor alakulhat ki a Dunántúlon. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás. Délutánra 27, 32 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Végzetes hiba a kertben: ezeket a növényeket sose ültesd a sárgarépa mellé

A sárgarépa az egyik legkedveltebb zöldségek egyike, amit ráadásul otthon is könnyen termeszthetünk. Nem túl nehéz az ápolása, néhány dologra természetesen oda kell figyelni. Ugyanakkor több olyan növény is van, amit bátran ültethetünk a répáinkkal együtt, úgynevezett társnövényként - ezeken viszont jól meg kell gondolunk. Alábbi cikkünkben összeszedtük, hogy pontosan melyek is ezek a növények és mik azok, amiket érdemes elkerülni.

Elárulta a titkot a szakértő: ezt tedd, ha lódarazsak jelennek meg a kertedben

Egyértelműen megfigyelhető idén, hogy a korábbi évekkel ellentétben, egyre nagyobb számban jelentek meg a nagyobb méretű darázsfajok a hazai portákon, kertekben - mondta az Agrárszektornak Kovács Tamás, a Nova-Tox Profi Kft. ügyvezető igazgatója. Kiemelte, az biztos, hogy az évben jelentős és gyakori lesz a lódarazsak felbukkanása, amit az is alátámaszt, hogy habár az óriás tőrösdarazsak jámborak és közömbösek az emberrel kapcsolatban, de 2023-ban már májusban kimagasló számban tűntek fel itthon. A szakember lapunknak azt is elárulta, ha azt figyeljük meg, hogy a darazsak egy adott pontra repülve, de a felületre leszállva közlekednek, akkor ott biztos, hogy fészek található, ami lehet, hogy rejtett, azért nem észleltük eddig.

Kész, vége ennek a magyar gyümölcsnek: már csak import van a hazai boltokban

Évről évre egyre kisebb a málna termőterülete Magyarországon, 2022-ben mindössze 101 hektáron termelték a gyümölcsöt, az éves termésmennyiség pedig már 1000 tonna alá csökkent - tájékoztatta az Agrárszektort a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Kiemelték, a málna hazai fagyasztóipari hasznosítása mára a megszűnés határára jutott, mivel Lengyelországból és Szerbiából számos esetben olcsóbban lehet kész fagyasztott árut importálni, mint a hazai alapanyagot megvásárolni, ráadásul már a frisspiacon is egyre nagyobb teret hódít itthon a lengyel málna.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Továbbra is működik az ősrégi lakástrükk: ezzel azonnal negyedével csökkenthető a rezsiszámla

Sokak őszre, a tél elejére tervezik csak a nyílászáró cserét, holott egy megfelelően szigetelő ablak, ajtó nemcsak a hidegtől véd meg minket: ugyanúgy nyáron is hasznos lehet a kánikulában. Ráadásul télen akár 15-25 százalékot is megtakaríthatunk az energián, ha időben lépünk. Azonban érdemes még most belekezdeni a felújításokba, hiszen a karácsony közeledtével egyre hosszabb várólistákra számíthatunk.

Ezen besírsz: íme a 15 legviccesebb településnév; itt is megkérik a lakások árát

Hazánk számos megmosolyogtató településnévvel rendelkezik, és bár azt hihetnénk, az ott lakók tiltakoznak ellene, és legszívesebben névváltoztatást követelnének, ez mégsincs így, nagyon is büszkék arra, hogy nem mindennapi helységben élnek. És még mielőtt azt gondolnánk, hogy az ingatlanok ára ezekben a községekben ugyancsak áron aluli, jobb, ha tudjuk, hogy egyáltalán nem térnek el a lakáspiacon tapasztalt tendenciától.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 17. 16:29