Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.29. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.29. szombat

agrarszektor.hu
Északon több, délen pedig kevesebb a felhő várható, zápor, zivatar elsősorban az ország északi felében fordulhat elő - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.07.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.07.29.) napon.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.07.29.) napon.

2023.07.29. szombat: Északon több, délen pedig kevesebb a felhő várható, zápor, zivatar elsősorban az ország északi felében fordulhat elő. A nyugatias szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.
Késő estére 19 és 26 fok közé süllyed a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók.

A következő napon várható időjárás

2023.07.30 vasárnap: Vastagabb, frontális felhőzet vonulhat át északnyugati irányból délkelet, kelet felé. Délután északnyugat felől már egyre többfelé kisüthet a nap. Sok helyen előfordulhat eső, záporeső, zivatar. A csapadékrendszer nyugati irányból kelet, délkelet felé helyeződik. Helyenként megélénkül az északnyugati szél. Zivatarban erős lökések is lehetnek. A maximum általában 22 és 27 fok között, délkeleten 30 fok körül valószínű.

Friss híreink:

Most lehull a lepel: itt az igazság a tehenek metánkibocsátásáról

A marhák emésztése nagyon sok metánt termel. A tehenek metán-eregetésének csökkentésére a tudósok különböző ötletekkel állnak elő: adalékanyag, legelési szokások változtatása, nárciszkivonat, hínár vagy éppen bébi kenguru-ürülék

Ennyire könnyű a poloskák ellen védekezni: ezek a trükkök tényleg működnek

Egy év sem telhet el poloskák nélkül, de fontos, hogy ne essünk pánikba, ha a kertünkben vagy épp az otthonunkban találkozunk velük. Számos egyszerű praktika létezik, melyek segítségével könnyen megszabadulhatunk tőlük. Bár a legjobb módszer a megelőzés, sokszor a legnagyobb igyekezet ellenére is megjelenthetnek itt-ott. Alábbi cikkünkben összegyűjtöttük, hogy mit tehetünk a nemkívánatos vendégek ellen.

Ezt sokan elrontják a kertben: ezért lesznek váratlanul keserűek a zöldségeid

Nyáron javában élvezzük a kiskertben végzett munkánk eddigi eredményeit, hiszen ilyenkorra már sok minden szedhető. Azonban szó szerint megkeseríti a hobbikertész életét, ha valamelyik zöldség - amelyiknek pont nem kellene - keserűvé, vagy csípősé válik. Ennek oka lehet termesztéstechnológiai hiba, de az adott fajta hajlama is okozhatja e nem kívánt ízek kialakulását.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Felejtsd el a horvát Adriát: ez a tengerpart lesz a magyarok új kedvence

A Dél-Európát sújtó extrém hőhullámok vagy szélsőséges viharok miatt, egyre többen meggondolják, vajon nekivágjanak-e a nyári hónapokban a Mediterrániának: augusztusra meg már úgy felmelegszenek a sziklás vidékek, hogy szinte már elviselhetetlen. Itt jönnek képbe Európa más vidékei, amelyek talán még nincsenek benne úgy a köztudatban, mint Olaszország, Spanyolország, Görögország vagy Horvátország, de elképzelhető, hogy bizony ők lesznek a következő évtizedek nagy nyertesei - már amennyire lehet nyertesekről beszélni az éghajlatváltozás kellős közepén. A Balti-tengernél ma már sokkal könnyebb elviselni a nyarakat, és erre már rájöttek az északi országok is. 

Ingyen terem a kertben, mégsem ismerjük: így készíts belőle otthon gyógyító szirupot

A legtöbben nem tudjuk, hogy kincsek hevernek a lábaink alatt, amikor végigsétálunk egy réten vagy mezőn, de bizony a kertben is simán kigyomláljuk, vagy fűnyíróval pusztítjuk el az értékes gyógynövényeket, hogy aztán a patikában vagy a drogériában kemény ezreseket fizessünk ki értük. Pedig nem kell hozzá más, mint megtanulni néhány alapvető gyógynövény felismerését és egyszerű elkészítési módját, amivel egyrészt rengeteget spórolhatunk, másrészt a házi patika a rendelkezésünkre áll ilyenformán egész évben, a konyhából sem kell hozzá kilépnünk (persze, ha bespájzoltunk őszre és télre néhány szárított levelet). Ezúttal a széles és keskeny levelű útifűből készíthető, szinte csodatévő szirup összeállítását mutatjuk be egy TikTok videó segítségével. Az egész pofonegyszerű, és csak le kell hajolni hozzá a kertünkben vagy a szomszédos réten néhány ép levélért. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 17. 16:29