Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.11. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.11. péntek

agrarszektor.hu
A pára és ködfoltok gyors feloszlását követően általában csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést, és számottevő csapadék sem valószínű - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.08.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.08.11.) napon.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.08.11.) napon.

2023.08.11. péntek: A pára és ködfoltok gyors feloszlását követően általában csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést, és számottevő csapadék sem valószínű. Az északi, északnyugati szél elvétve élénkülhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.
Késő estére 12 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2023.08.12 szombat: Napos időre számíthatunk, kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. Délutánra 24 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Hova tesszük majd a kukoricát és a napraforgót?

A tavalyi átmenő készletekkel és a kalászosok mostani betakarításával javarészt felteltek a hazai raktárkapacitások a gabonapiacon, ráadásul egyelőre szinte áll a forgalom, vagyis úgy tűnik, mind a vevők, mind pedig az eladók a másik félre várnak, az árelképzelések egyelőre távol vannak egymástól. Ha mindez tartós marad, akkor problémás lehet az őszi betakarítású növények, a kukorica és a napraforgó termésének elhelyezése. Bár utóbbiak esetében természetesen még nem mondhatók pontos számok, de ha minden jól alakul a földeken, akkor akár 8 millió tonna áru érkezhet október-november folyamán a raktárakba, ahonnan addig hasonló mennyiségű búzát kellene eladni. Az export és a malmi kereslet ugyanakkor takaréklángon van egyelőre.

A párnacihából kénytelenek finanszírozni az őszi munkákat a gazdák

A magas inputköltségekre alacsony terményárak érkeztek, amely a magas kamatszintekkel párosulva különösen nehézzé teszi a szántóföldi növénytermesztés legköltségesebb időszakát, a hamarosan következő őszi munkálatok és vetés idejét. Számba véve a klasszikus finanszírozási eszközöket a tavalyi eredmény felhasználásától a terményértékesítésen át a banki forrásokig azt láthatjuk, hogy csak rossz vagy legalábbis elégtelen megoldásokat találunk. A jelek szerint rég nem látott mértékben fognak a termelők úgy dönteni, hogy személyes, illetve családi vagyonuk egy részét fordítják a következő hónapok költségeinek fedezésére.

Hogyan lehetünk sikeresek az agráriumban? - Kiderül az Agrárszektor Konferencián

A legígéretesebb agrárgazdasági fejlesztési és befektetési lehetőségeket mutatja be az Agrárszektor Konferencia, amelyet november 29-30-án rendez meg Siófokon a Portfolio Csoport. Az év egyig legjelentősebb és legrangosabb agráreseményének számító rendezvény napirendre tűzi mindazokat a témákat, amelyek rövid- és hosszú távon leginkábba meghatározzák az agrárpiaci szereplők eredményes tevékenységeit és sikeres üzleti döntéseit.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Kár lenne tovább tagadni: kiderült, ennyivel keresnek többet a férfiak a nőknél Magyarországon

Majdnem bruttó 95 ezer forinttal keresett kevesebbet átlagosan egy nő egy férfinál Magyarországon az idei első negyedévben - derült ki a KSH adataiból, ahogy arra is fény derült, hogy a nők fizetése jóval kisebb mértékben emelkedett a férfiakénál. A bérolló százalékban nemigen változott az utóbbi években, viszont a fizetések folyamatos emelkedése miatt a konkrét összeg egyre csak nőtt. A dologra uniós szintű megoldás születhet, de nem egyhamar. Ami a korcsoportok béreit illeti: legnkább a 20 év alattiaknak emelkedett a fizetése 2022 első negyedévéhez képest, viszont a KSH szerinti átlagbért sem ők, sem a 20-29 évesek messze nem kapják meg.

A magyarokat sem kíméli a klímaváltozás: ezeket a mediterrán növényeket már itthon is termeszthetjük

A klímaváltozás hatásait Magyarországon is egyre inkább érezhetjük: a hosszú, aszályos nyarakat egyre enyhébb, esősebb telek követik, az átmeneti időszakok pedig érzékelhetően lerövidültek – mindez azonban nem csak a mi komfortérzetünkre, hanem a mezőgazdaságra és a konyhakerti növényekre is nagy hatással van. Mutatjuk, milyen mediterrán jövevénynövények találtak otthonra Magyarországon, hol termesztik őket és mi mindent érdemes tudnunk róluk, legfőképp a konyhában!

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 17. 16:29