Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.13. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.13. vasárnap

agrarszektor.hu
Csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.08.13.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.08.13.) napon.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.08.13.) napon.

2023.08.13. vasárnap: Csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést. Az ország döntő részén nem lesz csapadék, de délután az északnyugati tájakon kialakulhat egy-egy zápor, zivatar. A légmozgás nagyrészt mérsékelt marad, azonban a Kisalföldön megélénkül a déli szél.

A hőmérséklet délután 27 és 32, késő este 17 és 23 fok között várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg jellegű fronthatásra készülhetnek az arra érzékenyek. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat.

A következő napon várható időjárás

2023.08.14 hétfő: Derült, napos, száraz időre lehet számítani, néhol gomolyfelhőkkel. A Fertőnél időnként megélénkülhet a déli, délkeleti szél. A hőmérséklet a délutáni órákban 28 és 33 fok között valószínű.

Friss híreink:

Fillérekért juthatsz így hozzá a zöldséghez: mutatjuk, hogy szerezd be olcsón

Régen egyértelmű volt, hogy a zöldségek, egynyári virágok magjaiból érésükkor mindenki szedett, és ezt vetette el a következő év tavaszán. Ma ez már nem ennyire egyszerű, lévén az F1-es hibrid növények esetén a második utódnemzedék (sokszor a beépített fajtavédelem miatt is) lehet, hogy nem is hasonlít majd az elsőhöz. Tehát az idei szép nagy paradicsomokból szedett magokból - ha az egy hibrid fajta volt - jövőre jó eséllyel kicsi, kevés és nem ízletes paradicsomunk lesz.

Filléres trükkök a gyomok ellen: ezekkel búcsút mondhatsz minden gaznak

A gyomok sok fejtörést és kellemetlenséget okozhatnak a kerttulajdonosoknak, így nem csoda, hogy azonnal szabadulni szeretnénk tőlük. Ilyenkor azonban sokan rögtön a vegyszerekhez nyúlnak, ami sem a növényeink, sem a környezetünknek nem tesz jót - és persze nekünk sem. Számos „recept” létezik, melyekkel könnyedén, környezetbarát módon irthatjuk ki a nemkívánatos növényeket a kertünkből, udvarunkból. Most ezeket gyűjtöttük egy csokorba.

Hova tesszük majd a kukoricát és a napraforgót?

A tavalyi átmenő készletekkel és a kalászosok mostani betakarításával javarészt felteltek a hazai raktárkapacitások a gabonapiacon, ráadásul egyelőre szinte áll a forgalom, vagyis úgy tűnik, mind a vevők, mind pedig az eladók a másik félre várnak, az árelképzelések egyelőre távol vannak egymástól. Ha mindez tartós marad, akkor problémás lehet az őszi betakarítású növények, a kukorica és a napraforgó termésének elhelyezése. Bár utóbbiak esetében természetesen még nem mondhatók pontos számok, de ha minden jól alakul a földeken, akkor akár 8 millió tonna áru érkezhet október-november folyamán a raktárakba, ahonnan addig hasonló mennyiségű búzát kellene eladni. Az export és a malmi kereslet ugyanakkor takaréklángon van egyelőre.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ez most a 10+1 legolcsóbb új autó Magyarországon: egyre durvul a márkakereskedők árversenye?

Keveset változtott 3 hónap alatt a legolcsóbb új autók hazai toplistája: ami még mindig biztos, hogy 5 millió forint alatt gyakorlatilag semmit sem lehet venni. Ahogyan azt korábbi interjúnkban a Skoda hazai márkaigazgatója is megemlítette, számos márkánál komoly árvágásba kezdtek - Németh János úgy fogalmazott, most "nem eladás van, hanem értékesítés" a piacon. Mostani összeállításunkban például a Peugeot és a Citroën is több helyet javított az olcsósági versenyben, de a Hyundai is akcióba lendült. Mutatjuk a 10+1 legolcsóbb új autót az augusztusi állapotok szerint.

Őrület, hová jár a vidéki elit: nem olcsó mulatság, de rengetegen repesztenek itt nyáron

Aki nem elégszik meg azzal, hogy a videójátékokban élje át a sebesség varázsát, a száguldozás okozta szabadságélményt, vagy csak szeretné felpörgetni az adrenalinszintjét, annak a gokartozás kötelező szórakozás. De egy-egy nyaralás alkalmával szívesen kipróbálják magukat a gyerekek is, vagy akár az óvatosabb családtagok is megízlelhetik az önfeledt és biztonságos versenyzés élményét. Bár nem olcsó mulatság, de egyszer mindenkinek ki kell próbálnia az érzést, amit a benzines vagy elektromos gokartozás nyújt. Mutatjuk, hol és mennyiért nyílik erre itthon lehetőségünk. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?