Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.12.29.) napon.
2023.12.29. péntek: A köd, illetve a rétegfelhőzet várhatóan csak lassan zsugorodik, nagyobb eséllyel az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön lehetnek akár egész nap borult, ködös tájak. Másutt ugyanakkor fátyolfelhős, napos idő lesz. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás.
A hőmérséklet délután a tartósan borult, ködös tájakon döntően 3 és 8, a napos vidékeken jobbára 9 és 15 fok között valószínű.
Késő estére 0 és +7 fok közé hűl le a levegő.
Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.
A következő napon várható időjárás
2023.12.30 szombat: A köd és rétegfelhőzet kiterjedése napközben várhatóan gyorsan csökken. Egyébként fátyolfelhős, napos idő valószínű. A borult részeken szitálás előfordulhat. A délnyugati, nyugati szél megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 14 fok között valószínű, de a tartósabban borult országrészekben hűvösebb lesz.
Friss híreink:
Egyre több ilyen élelmiszer van a boltokban: ezt jó, ha megszokják a magyarok
2022 után 2023 sem hozott el nyugalmat a magyar élelmiszeriparnak, így a magyar vásárlóknak sem. A horrorárak még mindig velünk vannak, az orosz-ukrán háború sem ért véget, a klímaváltozás pedig továbbra sem kíméli a termelőket. Idén elindult az árfigyelő rendszer is hazánkban, ami nagy újításnak számított a szektorban. Mindemellett fontos esemény volt az is, hogy megszűnt az árstop. Hogy milyen évet zárt az élelmiszeripar Magyarországon, mi várható jövőre és, hogy számíthatunk-e a közeljövőben árcsökkenésekre, az az alábbi éves összefoglalónkból kiderül.
Óriásit buknak a gazdák a vadkárok miatt - változtat a rendszeren a NAK
Mind a vadászatra jogosultnak, mind a gazdálkodónak a megfelelő együttműködés az érdeke, a cél, hogy a vadkár a lehető legkisebb mértékű legyen - mondta el az Agrárszektornak Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke. A szakember a Portfolio Agrárszektor 2023 Konferencián jelentette be, hogy a NAK megkezdte egy cég alapítását, amely majd megvásárolja a gazdálkodók jogos vadkárigényeit, illetve segíti őket azok érvényesítésében. Győrffy Balázs elárulta, milyen formában, milyen forrásokból tervezik létrehozni ezt a vállalkozást, de beszélt arról is, hogy reményeket fűznek annak működéséhez.
Sok hűtőben van ilyen élelmiszer: a legtöbben nem tudják, betegséget okoz
Hazánkban egy emberre, egy év alatt több, mint 60 kilogramm élelmiszer hulladék jut. Az év végi ünnepek idején a sok sütés-főzés kapcsán érdemes fokozottabban odafigyelni arra, hogyan tároljuk az élelmiszereket. A romlott étel egészségügyi kockázatot is jelent, de gazdasági szempontból is hasznosabb, ha később még fogyasztható lesz a maradék, ahelyett, hogy hagyjuk megromlani, és ezért a kukában végzi.
A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:
Elmúltak a viharfelhők? Fellélegezhet végre a magyar gazdaság
Az Orbán Viktor miniszterelnök által a rendszerváltás óta eltelt időszak legnehezebb évének titulált 2022 után a 2023-as év sem bizonyult túlságosan könnyűnek az infláció csak az év utolsó hónapjaiban tudott egy számjegyűre csökkenni, csökkent a fogyasztás és az év nagy részében a gazdaság is recesszióban volt. Ilyen előzmények után jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mégis mit várhatunk 2024-től? Javul végre a helyzet? Nos, az általunk megkérdezett gazdasági elemzők szerint igen a szakértők szerint folytatódhat a dezinfláció, nőhet a fogyasztás és a magyar GDP is növekedésnek indulhat az előttünk álló újévben.
Filléres szilveszteri vendégvárók: fogadjunk, így még nem kóstoltad a virslit!
A karácsony meghitt, családi körben eltöltött eseményeit követően máris eljön a szilveszter: december 31-én vidám mulatsággal búcsúztatjuk az óévet és üdvözöljük az újat, azonban minden alkoholgőzős szilveszteri bulihoz dukál némi harapnivaló. A kötelező alapanyag ilyenkor nem más, mint a virsli, szigorúan sertéshúsból. Na de mit kezdjünk vele, hogyan újítsunk, hogy ne legyen unalmas ez az egyébként hétköznapi alapanyag?