Ez súlyos: már a marokkói szállítókat támadják a spanyol és francia gazdák?

Ez súlyos: már a marokkói szállítókat támadják a spanyol és francia gazdák?

agrarszektor.hu
Franciaországban és Spanyolországban is több támadás történt marokkói zöldségeket szállító kamionok ellen. A Marokkói Mezőgazdasági Szövetség szerint az érintett országok mezőgazdasági szervezetei lehetnek az esetek mögött.

Legutóbb Perpignanban szenvedtek el támadásokat marokkói paradicsomot szállító teherautók, de Spanyolországban is előfordult, hogy elégedetlen gazdák támadtak az észak-afrikai országból származó zöldség-gyümölcsszállító kamionokra. A Marokkói Mezőgazdasági Szövetség (COMADER) Franciaországban három francia mezőgazdasági egyesület számlájára írja ezeket a támadásokat, és bírálja a francia hatóságokat, hogy nem reagálnak megfelelően az incidensekre - írta meg a FruitVeB.

A COMADER állásfoglalása szerint Marokkó az Unióval kötött kereskedelmi megállapodásoknak megfelelően járt el, hiszen a marokkói paradicsom a francia piac szezonális termelési hiányosságait pótolja, ráadásul segíti a foglalkoztatást a Perpignan környéki logisztikai ágazatban. A szervezet egyúttal a vandál akciók abbahagyására szólította fel a francia egyesületeket, melyek közül az egyik a Francia Zöldség- és Gyümölcstermesztők Egyesülete.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?