2024. július 16. kedd Valter
Döntöttek a Széchenyi Kártya Programról: ez vár a magyar cégekre júliustól

Döntöttek a Széchenyi Kártya Programról: ez vár a magyar cégekre júliustól

agrarszektor.hu
A Széchenyi Kártya Program MAX+ 2024 júliusától változatlan termékportfólióval folytatódik, továbbra is biztosítva, hogy a hazai kis- és középvállalkozások a legkedvezőbb feltételrendszerű, rugalmas finanszírozási lehetőségekhez jussanak. A Program keretében elérhető „MAX+” termékeknél a teljes futamidő alatt kiszámítható, FIX évi 5% a nettó ügyleti kamat, a ZÖLD hitelcélokat finanszírozó beruházási hitelek pedig kiemelten kedvező, fix évi 1,5% nettó ügyleti kamat mellett érhetőek el - derült ki a KAVOSZ Zrt. közleményéből.

A Széchenyi Kártya Program az elmúlt 22 évben - a válságos időszakokban különösen - bizonyította szerepét és jelentőségét a hazai vállalkozások támogatásában. A Program létrejötte óta több mint 500 ezer ügylet valósult meg 8300 milliárd forint összegben, 2023-ban pedig közel 50 ezer szerződés került megkötésre közel 1800 milliárd forint értékben. A KAVOSZ Zrt. legfontosabb feladata a hitelezés elősegítése és a hazai kis-és középvállalkozások támogatása a Széchenyi Kártya Program keretében, ezért a vállalkozói igények széles körű kiszolgálása érdekében 2024. július 1-től továbbra is valamennyi korábbi támogatott konstrukció elérhető a Programon belül:

  1. Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ és ezen belül Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+
  2. Széchenyi Likviditási Hitel MAX+
  3. Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ és ennek részét képező Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+
  4. Széchenyi Lízing MAX+
  5. Széchenyi Mikrohitel MAX+
  6. Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel

A Program folyószámla- és likviditási típusú hitelein belül akár 250 millió forintos szabad felhasználású hitelhez is juthatnak a KKV körbe tartozó vállalkozások átmeneti likviditási nehézségeik áthidalására, legfeljebb 3 éves futamidőre, míg a beruházási típusú konstrukciókban maximum 500 millió forintot igényelhetnek legfeljebb 10 éves futamidőre.

A beruházási típusú hitelek széles körben felhasználhatóak ingatlan vásárlásra, -építésre, -fejlesztésre, gép-, eszközvásárlásra, ezen belül új vagy használt kis- és nagyhaszon gépjárművek beszerzésére, lehetővé téve új kapacitások kiépítésének finanszírozását, meglévő kapacitások bővítését, továbbá alkalmazhatók technológiaváltásra, energia- és erőforrás hatékonysági intézkedésekre, megújuló energiaforrások használatára irányuló fejlesztési elképzelések megvalósítására.

A beruházási hiteleken belül a Széchenyi Mikrohitel MAX+ szintén széles körű beruházási célú felhasználást tesz lehetővé, a gép-, és eszközbeszerzéseken kívül ingatlan vásárlására, felújítására, továbbá új, tisztán elektromos meghajtású (ún. „zöld”) személygépkocsi beszerzésére is igényelhető. Ez a konstrukció kifejezetten mikro- és kisvállalkozások részére került meghirdetésre maximum 100 millió forint hitelösszegig és akár kezdő vállalkozások részére is elérhető.

A Széchenyi Lízing MAX+ pénzügyi lízing keretében a vállalkozásoknak többek között új vagy használt haszongépjárművek, gépek, berendezések, immateriális javak finanszírozására nyílik lehetőségük akár 400 millió forintig. Folytatódik az Agrár Széchenyi Kártya maximum 200 millió forint összegű folyószámlahitel is, amely az agrár vállalkozások átmeneti likviditási szükségleteinek kielégítésére szolgál.

A hazai kis- és középvállalkozások támogatása, fenntartható fejlődésük és gazdasági növekedésük elősegítése mindenkori nemzetgazdasági érdek. Ezen belül is kiemelt cél a kedvezményes, támogatott finanszírozási lehetőségek biztosítása, amelyben a Széchenyi Kártya Program kiemelt szerepet játszik. A KAVOSZ Zrt. jelezte, hogy a program keretében naponta 3-400 kisvállalkozástól 10-12 milliárd forint közötti összegű hiteligénylést fogadnak be, amely jól érzékelteti a Program nagyságrendjét, jelentőségét a hazai vállalkozások versenyképességének megőrzésében és teljesítményének növelésében. A Programmal kapcsolatban további részletek itt találhatóak.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?