Búcsúzhatunk ettől a gabonától? Eltűnhet sokak kedvenc élelmiszere?

Búcsúzhatunk ettől a gabonától? Eltűnhet sokak kedvenc élelmiszere?

agrarszektor.hu
Japánban a rizskészletek az évszázad legalacsonyabb szintjeire csökkentek, melynek oka részben a fellendülő turizmussal magyarázható - közölte a The Guardian. Az Erdészeti, Mezőgazdasági és Halászati Minisztérium adatai szerint júniusban a szektor rízskészletei 1,56 tonnára tehető, mely 20 százalékkal kevesebb, mint tavaly. Ez 1999 óta a legalacsonyabb adat.

A nagymértékű csökkenés a magas hőmérsékletnek, amely 2023-ban sújtotta a termést, valamint a túl turizmusnak tudható be.A rekord alacsony készlet mögött elsősorban a termelés tavalyi visszaesése áll, ami a magas hőmérsékletnek és a vízhiánynak köszönhető, valamint a rizs árának viszonylagos olcsósága is befolyásoló tényező - állítja Hiroshi Itakura, a Mezőgazdasági Minisztérium tisztviselője, majd hozzátette:

A külföldi turisták igényének a növekedése is hozzájárult ehhez.

- írja a Magyar Nemzet.

EZ IS ÉRDEKELHET

2023 június és 2024 június között a rizs iránti kereslet hétmillió tonnára emelkedett, amely 100 ezer tonnával több, mint az egy évvel korábbi adatok. Ebben az időszakban a turisták száma megkétszereződött az korábbi évhez képest. Japán az év első felében egymillióval több turistát fogadott, mint a járvány előtti időszakban. Ez a helyzet várhatóan szeptemberig fog fennállni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?