Meglepő céggel szövetkezett Elon Musk Starlinkje

Meglepő céggel szövetkezett Elon Musk Starlinkje

agrarszektor.hu
Az amerikai gépipari óriás, a John Deere jelenleg egy korai hozzáférési programot hajt végre a Starlink műholdas internet-technológiát használó mezőgazdasági csatlakozási megoldások tesztelésére. A jelentések szerint az Egyesült Államokban és Brazíliában lévő ügyfelek végzik a teszteket – írja a Teslarati.com.

Néhány fizető ügyfél az Egyesült Államokban és Brazíliában, akik Starlink-készleteket vásároltak, jelenleg a korai hozzáférési program részei - jegyezte meg a kiadvány.

Michael Kool, a John Deere Connectivity vezető termékmenedzsere megjegyezte, hogy a Starlink eddig meghaladta a várakozásokat Brazíliában, és néhány ügyfél olyan tevékenységekre használja a műholdas internetrendszert, mint a szántóföldi adatmegosztás és a logisztikai nyomon követés. Kool azt is megjegyezte, hogy a Starlink értékes forrás lehet a John Deere kereskedők számára.

Távoli javítás is lehetséges

Ha Mato Grosso államban van, amely Brazília legnagyobb termelő állama, a gépkereskedő hét órányira lehet attól a géptől, és gyorsan rá tud kapcsolódni. Ez lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy elhárítsák a felmerülő problémát, hogy látogatás vagy bármilyen állásidő nélkül újra üzembe helyezzék a gépet. Ez hatékony

- mondta Kool.

A John Deere a hírek szerint szorosan együttműködik a Starlinkkel, hogy olyan változtatásokat dolgozzanak ki a műholdas internet-rendszeren, amelyek optimálissá teszik azt a mezőgazdasági alkalmazások számára. A mezőgazdasági berendezésekhez szánt Starlink-rendszert a hírek szerint a SpaceX fogja gyártani, hasonlóan a többi Starlink-készlethez. A John Deere várhatóan november körül kezdi meg a rendszer gyártását.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. szeptember 1. 14:02