Ellenőrzés indul a magyar erdőben: bárhol megjelenhetnek a rendőrök

Ellenőrzés indul a magyar erdőben: bárhol megjelenhetnek a rendőrök

MTI
A látogatók, valamint az állat- és növényvilág védelme érdekében a jövőben terepmotoros járőrök állnak szolgálatba a soproni parkerőben - közölte a Tanulmányi Erdőgazdaság (TAEG) Zrt. A tájékoztatás szerint a soproni rendőrkapitányság kezdeményezésére fogott össze a hatóság a TAEG Zrt.-vel és a soproni önkormányzattal. Az erdei utakon és az erdőben tilos quaddal, terepmotorral és motorkerékpárral közlekedni, de az utóbbi időben többször is előfordult, hogy versenypályának használták az erdőt.

A közleményben idézték Farkas Cipriánt (Fidesz-KDNP), Sopron polgármesterét, aki azt mondta, azért álltak a kezdeményezés mellé, mert az erdő megóvását közös feladatnak tartják. A soproniakon kívül sok turista is felkeresi az erdőt, és fontos, hogy a kikapcsolódást biztosítsák számukra - tette hozzá.

Herczeg Zoltán, a soproni rendőrkapitányság vezetője elmondta, hogy prevenciós jelleggel lesznek jelen a rendőrök az erdőben. A terepmotorokkal olyan helyekre is eljutnak majd, ahova autóval nem lenne lehetőségük. Kiemelte: a járőrözés célja az, hogy ellenőrizzék a jogszabályok betartását, megakadályozzák a jogsértéseket és azonnal intézkedhetnek is, ha szükséges.

Sándor Gyula, a TAEG Zrt. vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy az erdőlátogatás szabályai mindenkire vonatkoznak, azokat a túrázóknak, a kutyát sétáltatóknak, a lóháton vagy kerékpáron érkezőknek is ismerniük kell. A terepmotoros rendőrök jelenlététől azt várják, hogy az erdőt használók betartják majd az erdőlátogatás írott és íratlan szabályait.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?