A Tojásszövetség, valamint a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mérései alapján megállapítható, hogy nő a tojásfogyasztási kedv Magyarországon. Pákozd Gergely, a szövetség alelnöke szerint látható egy lassú növekedés a tojásfogyasztásban. Bár a magyarok még közel sem tartanak annál a 300 darabnál évente, ahol a rendszerváltozás előtt volt a hazai fogyasztás, de a fejenként évente 250 darabos szintet már elérte az ország - olvasható az Infostart oldalán. A különböző étkezési és diétatrendek meglehetősen nagy hatással bírnak a tojásfogyasztásra, ezért is indít a Tojásszövetség olyan kampányt, amely segíti abban a fogyasztókat, hogy pontosan tájékoztassanak a tojás valós élettani hatásairól.
A tojás szinte teljes értékű étkezést jelenthet, hiszen nagyon sok vitamin és tápanyag van benne, tartalmaz fehérjét, zsírt és vitaminokat, és azt lehet mondani, hogy a napi étkezésnek része tud lenni úgy, hogy nem tartalmaz olyan hozzáadott anyagokat, amelyekre esetleg nincs szükségünk
- magyarázta Pákozd Gergely.
A Tojásszövetség alelnöke hozzátette, a tojásnál mint élelmiszernél alapvetően fontos, hogy a beltartalma nem változtatható, hiszen "saját csomagolásában jön létre". Arról, hogy milyen tojást érdemes venni, van-e különbség, azt mondta, kialakult vevői szokások vannak, mindenki ott vesz, ahol a legkönnyebben hozzáfér, nagy különbség pedig nincs.
Pákozd Gergely beszélt arról is, hogy vannak különleges tojástermékek, ahol valamilyen beltartalmi értéket megpróbálnak takarmányozással befolyásolni. Mindenki saját kedve és ízlése szerint tud választani. A magyar hatóságok meglehetősen szigorúan lépnek fel a tojástermeléssel, illetve a -kereskedelemmel kapcsolatosan, így mindenki biztos lehet benne, bárhonnan vásároljon is tojást, ott a szükséges előírásokat maradéktalanul betartják.