Több milliárdot kapnak ezek a magyar termelők: erre költhetik a pénzt

Több milliárdot kapnak ezek a magyar termelők: erre költhetik a pénzt

agrarszektor.hu
A magyar borászat továbbra is a hazai agrárium egyik legfontosabb pillére, melyet a kormány célzott támogatásokkal segít, hogy erősítse versenyképességét és nemzetközi elismertségét - mondta Nagy István agrárminiszter Somlójenőn, a Somlói Juhfark Ünnepen. A tárcavezető az esemény kapcsán hangsúlyozta, az ilyen események nemcsak a bor népszerűsítéséhez járulnak hozzá, hanem a turizmus, a gasztronómia és a kultúra összefonódását is erősítik.

Nagy István emlékeztetett, a cél az, hogy a magyar borászat technológiai fejlesztésekkel és innovatív megoldásokkal folyamatosan megújuljon, és így képes legyen alkalmazkodni a fogyasztói szokások változásaihoz is. Éppen ezért a magyar borászatok fejlődésének támogatása érdekében az Agrárminisztérium a jelenlegi támogatási időszakban több mint 100 millió euró forrást biztosít, melyet borászati beruházásokra, technológiai fejlesztésekre és innovációra fordítanak.

A tárcavezető hozzátette, mindezek mellett a kormány a magyar bor nemzetközi és hazai népszerűsítésére is kiemelt figyelmet fordít. Ennek érdekében a promóciós tevékenységekre és a borvidékek bel- és külpiaci megjelenésének támogatására 6 millió euró áll rendelkezésre - fejtette ki a miniszter.

Címlapkép forrása: Agrárszektor
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?