Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.10.28. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.10.28. hétfő

agrarszektor.hu
Az alacsonyszintű felhőzet és a köd néhol csak lassan szakadozik, egy-egy helyen tartósan megmaradhat - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.10.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.10.28.) napon.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.10.28.) napon.

2024.10.28. hétfő: Az alacsonyszintű felhőzet és a köd néhol csak lassan szakadozik, egy-egy helyen tartósan megmaradhat. Emellett nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, ami délután szűri, zavarja majd a napsütést. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északias szél főként a Bodrogköz térségében, valamint néhol az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósabban felhős, ködös részeken általában 14 és 17, míg a naposabb részeken nagyrészt 18, 21 fok között valószínű.
Késő estére 7 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2024.10.29 kedd: Az éjjel képződő köd, valamint a terjeszkedő rétegfelhőzet, napközben bár valamelyest zsugorodik, oszladozik, akár nagyobb körzetekben is megmaradhat tartósan. A borult, ködös tájakon szitálás előfordulhat. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul.

Friss híreink:

Szakértő: érthetetlen, miért akarja Európa feláldozni az agráriumát

Érthetetlen, hogy miért akarja Európa feláldozni saját agráriumát, élelmiszer önrendelkezését, vállalkozásait és nem utolsósorban a fogyasztóit bármilyen külső hatalomnak. Sajnos a baromfiágazat kiemelten kerül a feláldozható ágazatok listájára a gazdasági, politikai kedvezmények sorában. Ezt érthetően igazságtalannak és méltánytalannak tartja a teljes európai baromfis társadalom - mondta lapunknak Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke. A szakember a szektort sújtó további problémákról, ukrán nyomásról és a madárinfluenzáról is beszélt az Agrárszektornak. Továbbá kiderült az is, hogy valóban kell-e tojásdrágulásra számítanunk itthon.

Megválaszoljuk a nagy kérdést: kell ásni ősszel a kertben vagy sem?

Korábban még minden kertben alapvető munkafolyamat volt az őszi ásás. Azóta rengeteget változott a szemlélet, és a kutatások is bebizonyították, hogy ez a munkafolyamat nem mindig van a kertünk és a talajélet hasznára. De akkor milyen esetben jó, ha ásunk, és mikor hátrány?

Különleges rágcsáló bujkál a magyar földekben: durva, hogy néz ki

Negyvenegy magyar földikutya lelt új otthonra a Hortobágyi Nemzeti Park területén fekvő Monostorpályi és Martinka határában az elmúlt időszakban. Mivel a különleges faj korábban a kihalás szélére sodródott, ez az állományerősítés rendkívüli jelentőségű eseménynek számít mind a fajmegőrzés, mind a hazai természetvédelem szempontjából.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Küszöbön a totális nyugdíjkáosz: nincs tovább, végre kell hajtani a krízis-protokollt Magyarországon

Európa nyugdíjrendszerei olykor nagyon eltérő felépítésűek, egy közös azonban mindenképp akad bennük: majdnem minden uniós tagállamban és nem uniós országban jelenleg is kisebb-nagyobb átalakítások zajlanak, nem véletlenül. A következő tényekkel pedig minden kormánynak szembe kell néznie: az Európai Unióban egy férfi átlagosan 17,3 évet, egy nő 20,9 évet élhet még 65 éves kora után. Magyarországon egyébként a 65 éves korban várható további élettartam tekintetében 4 évvel kevesebb jut a férfiaknak (13,2 év), és 3,6 évvel kevesebb a nőknek (17,3 év). Mindenesetre a reformokat a nálunk gazdagabb államok sem kerülhették, kerülhetik el. A ki fizet majd nyugdíjat Magyarországon kérdés megválaszolásához le kell szögezni, hogy a magyar minta a nemzedékek egymás közötti gördülő bizalmára és folyamatos jövedelemtranszferére épülő munkanyugdíj   hívta fel a Pénzcentrum figyelmét a nyugdíjszakértő.

Vallott a világbajnok virágkötő: ezekkel a kihívásokkal néz szembe egy fiatal a szakmában

Sutus Henrietta kecskeméti virágkötő, aki hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt sikerrel szerepelt, a HelloVidék-kel osztotta meg, milyen érzés fiatalon versenyeket nyerni, valamint, hogy a tapasztalt virágkötők tudásával való versengés mennyire inspiráló számára. Beszélt arról is, hogy Magyarországon milyen kihívásokkal néz szembe egy fiatal virágkötő, és megosztotta jövőbeli céljait, amelyek között szerepel a következő Európa-bajnokságon való kiemelkedő eredmény elérése és egy saját virágbolt megnyitása is, ahol bemutathatja egyedi stílusát és kreativitását.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?