A "2025 Legjobb kereskedelmi főzdéje" címet a Sáppusztai Pálinkafőzdének ítélte oda a zsűri, a "2025 Legjobb pálinkája" díjat pedig a Kövér Pálinkafőzde kajszibarackja nyerte el. Az idei versenyben külön értékelték a legjobb magán- és bérfőzetett párlatot, illetve a 2. és 3. helyezett termékeket is díjazták. A mintákat 31 tagú nemzetközi bíráló csapat értékelte. A Debreceni Egyetemen tartott díjkiosztó gálán mintegy négyszázan vettek részt. A rendezvényt Felkai Beáta, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára nyitotta meg. Ezt követően Puskás István, Debrecen kulturális területért felelős alpolgármestere és Stündl László, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja köszöntötte a megjelenteket, majd Takács László versenyigazgató mondott beszédet

Nem is hinnéd, miből készülhet pálinka - a klímaváltozás már ebbe is beleszól
Nem megszokott gyümölcsökből fognak pálinkát készíteni a pálinkafőzdék a klímaváltozás miatt.