Egyéves a lovasok áruháza

Agro Napló
Egyéves a lovasok áruháza Dunakeszin. Kínálatuk nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ma Magyarországon már nemcsak világbajnok lovakat, hanem kiváló lovas szerszámokat is beszerezhetünk.

 

Mára sikerült az egész országban és még a környező országokban is ismertté tenniük, megkedveltetni a Horze termékeket, melyeknek országszerte több márkaképviselete és márkaboltja jött létre. Bővítették termékköreiket, és nem utolsó sorban támogatásukat és segítségüket élvezhették gyerekek, felnőttek, amatőrök és profik, egyszerű emberek és művészek, csapatok, rendezvények és versenyek. A születésnap alkalmából szakembereket kérdeztünk meg az ágazat helyzetéről.



Dallos Gyula díjlovas, mesteredző:

- Én úgy érzem, hogy a ló világméretekben reneszánszát éli. Ezért is van az, hogy a világon 150 millió, Európában 50 millió ember van kapcsolatban a lóval, és a különböző lovas szakágakkal. Magyarországon ez a szám 60-80 ezerre tehető. Ennek a nagy létszámnak a kiszolgálásához kellenek azok a lovas áruházak, amelyek ezt a 60 ezer embert igényesen ki tudják szolgálni.





Kalkó Róbert, a Horze Lovasáruház ügyvezetője:

- Mi azt tűztük ki célul, hogy ismertté tegyük a lovassportot, ezt az ágazatot. Azt szeretnénk, hogy ne kerüljön háttérbe, ne vesszen el, hanem egy érdekes, fényes sportág lehessen. Örömünkre ma már jönnek hozzánk a magyar beszállítók - szíjgyártók, nyeregkészítők, lovaskép-festők stb. - is. Amennyire lehetőségünk engedi, a piacon is megpróbáljuk segíteni a munkájukat.



Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnöke:

- A gyakorlatilag magára hagyott lovassport önmagától gerjeszti a magasságokat, és csúcsokat. Hogy egy ilyen hatalmas áruház meg tud élni, és büszkén ünnepli az egyéves születésnapját, ez is azt jelzi, hogy van potenciál a magyar lovassportban, a magyar lótenyésztésben, lovaséletben, lovaskultúrában. Támogatják a magyar lovassportot, ami fontos mindannyiunk számára. Például a Kettesfogathajtó Világbajnokságon, de lehet az Ifjúsági Távlovagló Világbajnokságot is mondani, a magyar csapatnak az öltözékét, a felszerelését ők biztosították.

 

Forrás: http://www.gazdakor.szie.hu/hirek/egyeves_a_lovasok_aruhaza

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 18. 05:58