Falugazdászi segítség a kérelem kitöltésben

Agro Napló
Ez évben az ún. egységes kérelemben kezdeményezhetik a regisztrált és jogosult mezőgazdasági termelők, többek között a területalapú támogatás igénybe vételét. A kérelmet folyamatosan, de legkésőbb 2010. május 15-ig, ügyfélkapun keresztül, elektronikus úton kötelesek benyújtani. A kérelemkitöltésben igény szerint közreműködnek a falugazdászok és az agrárkamarai tanácsadók.

 

Pontos és hatékony munkavégzésre, segítő- és fogadókészségre lesz szükség ahhoz, hogy a mintegy 7.100 somogyi gazdálkodó az ún. egységes kérelemben 20 támogatási jogcímen a mintegy 14 milliárd Ft mezőgazdasági és egyes vidékfejlesztési támogatáshoz hozzájussanak. – mondta Varga Gábor, a megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal főigazgatója.



A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a falugazdászok szakmai és informatikai segítséget nyújtanak az egységes kérelem kitöltésében és ügyfélkapun keresztül történő benyújtásában. A segítő szándékú közreműködés térítésmentes.



Változást jelent viszont, hogy a kérelem kinyomtatásáért eljárási költséget számol fel a Somogy Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, melynek megfizetése a helyszínen kell, hogy megtörténjen, természetesen számlaadási kötelezettség teljesítésével egyidejűleg.



A kérelmek dokumentálásának eljárási költségei kérelmenként egységesen 1.000 Ft-ban kerültek meghatározásra. A gazdálkodóknak az utóbbi díjköteles szolgáltatást nem kötelező igénybe venni.

Forrás: Gazdakör

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?