Jelszó nélkül nem lehet támogatást igényelni

Agro Napló
Előzetes becslések szerint a területalapú támogatásban érintett gazdálkodók mintegy húsz százalékának, harmincnyolcezer ügyfélnek kell új jelszót igényelni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH) az elektronikus kérelem kitöltéshez.

 

Már javában tart a 2010-es területalapú és több más támogatás egységes kérelmének elektronikus beadási időszaka, de a nagy roham a május 15-ei határidőhöz közeledve várható.



Jó azonban nem az utolsó pillanatra halasztani a kérelembeadást, főként azoknak az ügyfeleknek, akik nem rendelkeznek saját ügyfélkapuval. Ők, az előző évekhez hasonlóan, falugazdász vagy agrárkamarai tanácsadó segítségére számíthatnak. Ebben az esetben azonban az ügyfélnek a beléptető jelszó segítségével meghatalmazást kell adnia a tanácsadó részére.



A jelszó az ügyfél aláírását helyettesíti. Amennyiben a termelő megadja jelszavát falugazdásza számára, hozzájárulását adja nem nyilvános támogatási adatainak megismeréséhez, de a tartalmi adatokért a gazdálkodónak kell felelősséget vállalnia.



Azon ügyfelek, akik új igénylők vagy elfelejtették jelszavukat, új jelszót az MVH megyei kirendeltségein kérhetnek postai úton vagy személyesen, a G946-os „Kérelem/adatszolgáltatás elektronikus úton történő intézéséhez szükséges jelszó iránti kérelemhez” adatlapon. Azoknak a gazdálkodóknak, akiknek új falugazdászuk van, s a falugazdász intézi az ügyfélkapus adatszolgáltatást, mindenképpen új meghatalmazást kell benyújtaniuk. Az új jelszót postai úton vagy személyesen kaphatják meg a kérelmezők. Mivel ilyen jelszavak generálását csak a kérelemkezelési osztályvezetők és a kirendeltség vezetők végezhetnek, a zökkenőmentes ügyintézés érdekében fontos, hogy minden érintett ügyfél időben forduljon az MVH megyei kirendeltségeihez új jelszó igénylése esetén.





Forrás: Gazdakör

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?