Dél-Korea rendezi a 23. IUFRO világkongresszust

Agro Napló
Az ötévente megrendezésre kerülő IUFRO (International Union of Forest Research Organizations ) kongresszus, egyike a legnagyobb erdészeti világeseményeknek, ahol a tudósok és más érdekeltek találkoznak, hogy megvitassák az erdészeti kutatás prioritásait, az erdészetpolitika és a gazdálkodás, irányítás területeihez kapcsolódó tudományos és technikai kérdéseket. 2010-ben Dél–Korea látja vendégül a soron következő, immár 23. IUFRO világkongresszust. (1936-ban Magyarország volt az Erdészeti Kutató Szervezetek Nemzetközi Uniójának házigazdája, amikor is Roth Gyula elnökölt.)

 

A 2010. évi kongresszus mottója: ERDŐK A JÖVŐÉRT.



Logója a földet szimbolizálja. A távol-keleti filozófiákban az univerzum a Yin és Yang alkotta égből és a földből áll, mely utóbbit öt elem - a fém, a fa, a víz, a tűz és föld alkotja. Az elemeket különféle energiákként értelmezik, melyek állandó, kölcsönös egymásra hatásban és áramlásban vannak egymással. A logó színei ezeket az elemeket szimbolizálják. A fehér a fém, kék a fa, lila a víz, piros a tűz és sárga a föld. A logó illusztrálja azt a filozófiát, mely szerint a világ erdeinek megőrzése és fenntartható művelése a természet törvényeit követve történik.



A 2010. augusztus 23-a és 28-a között az IUFRO a társadalom fenntartható fejlesztéséről és a fenntartható környezetről tart tanácskozást Szöulban, a nagy történelmi múlttal rendelkező fővárosban, mely ma 11 millió lakosú, virágzó metropolis, mely kapu az észak-kelet ázsiai régió felé is.



A kongresszus házigazdája a koreai Erdészeti Kutató Intézet.



A kongresszus fő témakörei az erdő és klímaváltozás, a biodiverzitás megőrzése és az erdővagyon erőforrás fenntartható használata, az erdei környezet szolgáltatásai, Ázsia erdei a jövőért, faipari/erdészeti termékek és termelési folyamatok egy zöldebb jövőért, az erdészeti ágazatban megjelenő új technológiák, az erdők és fák egészsége, erdő, közösség/település és kultúra, az erdő és az emberi egészség kapcsolata és a környezetbiztonság.

 

Forrás: Forestpress

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?