2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella

Megnyitotta kapuit a Sanghaji Világkiállítás

Agro Napló
A 2010-es Sanghaji Világkiállítás megnyitójára április 30-án, pénteken este került sor. A megnyitóra több mint 20 ország első embere érkezett Sanghajba, közöttük a francia elnök, Nicolas Sarkozy, és Dél-Korea első embere, Lee Myung Bak.

 

A kínai államelnök, Hu Jintao szombaton találkozott a holland miniszterelnökkel, Jan Peter Balkenende-del is. A holland miniszterelnök magasztos szavakkal dicsérte a megnyitó ünnepséget, és az azt követő tűzijátékot. Elmondta, lenyűgözte a kínai nemzeti pavilon. és Szecsuán tartomány pavilonja, melyet a délelőtt folyamán látogatott meg.



A szombati napon Hu ismételten találkozott Jose Manuel Barroso-val, akinek megköszönte, hogy az Európai Unió először a világkiállítások történetében saját pavilonnal vesz részt egy Európán kívül megrendezett világkiállításon.



Barroso hangsúlyozta, hogy a megnyitó ünnepség nagyon látványos volt, és abbéli reményének adott hangot, hogy az Expó elmélyíti a Kína és az EU közötti együttműködést és megértést.



Az Expó első napján 350 ezer látogatót regisztráltak, akik az 5,28 km2-es kiállítási területen 246 nemzeti és nemzetközi szervezetek által felállított pavilont tekinthettek meg. A legnépszerűbb pavilonokba - mint például a kínai – csak előre lefoglalt, külön jegy vásárlásával lehet bejutni, de így is órákat kell sorban állni, mire bebocsátást nyer a látogató.



Az október végéig, azaz 184 napig tartó esemény után a legszebb pavilonokat nem bontják le, hanem a város büszkeségeiként fogják kezelni.

Bíró István

 

Forrás: FVM

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?