Fazekas Sándor részt vesz az EU környezetvédelmi minisztereinek luxemburgi tanácskozásán

Agro Napló
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtök délután kétnapos látogatásra Luxemburgba utazott. Június 11-én, pénteken, részt vesz a Környezetvédelmi Tanács ülésén, ahol beiktatása óta először találkozik az Európai Unió tagállamainak környezetvédelmi minisztereivel.

 

A pénteki ülés előtt – cseh kezdeményezésre – megbeszélést tartanak a Visegrádi 4-ek tárcavezetői. A tárgyaláson várhatóan szó lesz a közelmúlt árvizeivel kapcsolatos legfrissebb helyzetről, az ezzel kapcsolatos közös teendőkről.



A vízhiány és az aszály témaköre szerepel a Környezetvédelmi Tanács ülésén is. Magyarország különösen érintett e kérdésben, így a tervek szerint Fazekas Sándor is hozzászól a vitához és javaslatot fogalmaz meg a vízhiány és aszály megfékezése érdekében teendő közös fellépésről.



A találkozó napirendjén szerepel még többek között a genetikailag módosított szervezetek /GMO/ termesztésének szigorúbb szabályozásáról szóló előterjesztés. A miniszterek megvitatják a klímaváltozással, az elektromos hulladékok kezelésével, a fenntartható fejlődéssel valamint a biológiai biztonságról szóló Cartegna Jegyzőkönyvvel összefüggő legaktuálisabb kérdéseket is.



Fazekas Sándor várhatóan ismerteti a 2011. első félévében esedékes magyar uniós elnökség környezetvédelmi prioritásait és várhatóan kétoldalú megbeszélést folytat Connie Hedegaard klímaügyi biztossal és Joke Schauvliege belga környezetvédelmi miniszter asszonnyal.





VM - Sajtóiroda

 

Forrás: FVM

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?