Fiatal Gazda Hírlevél

Agro Napló
Generációs jellegét megőrző általános érdekképviseleti szerepre készül az AGRYA - Alapszabály módosítás és tisztújítás az AGRYA Országos Gyűlésén Fiatal Gazdákét Díj odaítéléséről döntött az AGRYA Országos GyűléseTelt ház a Fiatal Gazda KonferenciánÚjdonság az AXIÁL kínálatában

 

Generációs jellegét megőrző általános érdekképviseleti szerepre készül az AGRYA

Alapszabály módosítás és tisztújítás az AGRYA Országos Gyűlésén




A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége 2012. február 25-én tartotta Országos Gyűlését. A küldöttek döntése alapján tovább kell erősíteni kell az AGRYA szakmai-érdekképviseleti tevékenységét. Az Országos Gyűlés rövid távon elérendő célként határozata meg, hogy az AGRYA olyan általános szakmai érdekképviseletté váljon, amely képes megőrizni a szervezet generációs jellegéből adódó dinamizmusát. Az Országos Gyűlés felkérte az Elnökséget, hogy a 2013. évi Országos Gyűlésre készítse elő a szükséges alapszabály módosításokat és kezdje meg a szervezet működésének átalakítását. Az előbbi célokhoz illeszkedően az Országos Gyűlés módosított az Alapszabályt és a tagfelvételi életkori határt az eddigi 35 évről 40 évre emelte.





 





Fiatal Gazdákét Díj odaítéléséről döntött az AGRYA Országos Gyűlése



Az AGRYA Elnöksége 2012. február 3-án megalapította a Fiatal Gazdákért Díjat. A Díj két kategóriában kerül kiosztásra.



A "Fiatal Gazdák együttműködésének támogatásáért" kategóriában a Díjat azok kapják, akik kiemelkedő, hosszú időn át tartó munkájukkal elősegítették a Fiatal Gazdák közötti együttműködés elmélyülését, kiemelkedő közösségi munkát végeztek, a közösségük elismert tagjaiként végzett munkájuk példaként szolgálhat. A kategória díjazottai kizárólag az AGRYA tagjai vagy volt tagjai közül kerülhetnek ki.



A "Fiatal Gazdák támogatásáért" kategóriában a Díjat azok a személyek, szervezetek, csoportok kapják, akik/amelyek kiemelkedő és önzetlen munkájukkal segítették a Fiatal Gazdák szakmai fejlődését, gyakorlati ismereteinek bővülését, magánemberként személyes életútjuk, szakmai munkásságuk példaként szolgálhat a Fiatal Gazdáknak. 





Fényképek az eseményről







Telt ház a Fiatal Gazda Konferencián



Összesen 236 résztvevővel került megrendezésre az AGRYA hagyományos eseménye a Fiatal Gazda Konferencia. A konferencia témái között aktuális agárpolitikia, támogatás politikai, agrotechnikai, pénzügyi és adózási témák szerepeltek.



Fényképek az eseményről



 





Újdonság az AXIÁL kínálatában



Az Axiál Kft. kínálatában 2012-ben megjelenik a holland AGRIFAC mezőgazdasági gépgyártó csúcstechnológiát képviselő CONDOR típusú önjáró permetezőgépe. A termék hazai piacra történő bevezetése válasz az utóbbi években a magyar gazdálkodók által a növényvédelemben támasztott igényekre.



További információk



Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?