Budai Gyula: dinnyeügyben nem folyik versenyjogi eljárás

Agro Napló
Dinnyeügyben semmilyen versenyjogi eljárás nem folyik jelenleg Magyarországon - jelentette ki Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten újságírók előtt.

 

Az államtitkár erről a Corvin Bevásárló központban, a magyar görögdinnye promóciós kampányának újabb állomásán beszélt.



Budai Gyula emlékeztetett: a feltételezett dinnyekartell ügyében hétfőn egyeztetett Juhász Miklóssal, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökével. Ez alapján leszögezte: a GVH-nál nem folyik eljárás az ügyben. Hozzátette: a VM továbbra is közvetítő szerepet vállal a magyar dinnye promóciójában, és kiáll a magyar dinnyetermelők és szövetségük, valamint a terméktanács mellett.



A GVH-hoz a dinnyepromóció kapcsán néhány bejelentés érkezett, ennek nyomán a versenyhivatal tájékozódik, adatokat gyűjt, valamint egyeztet a Vidékfejlesztési Minisztériummal - tette hozzá.



Budai Gyula kijelentette, hogy a szaktárca továbbra is kiáll az érintettek mellett, a dinnyepromóció "ellendrukkereinek" pedig azt javasolja, hogy ismerjék meg a tárca álláspontját, mielőtt közreadnak az ügyben valamit.

(MTI)

Forrás: kormany.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?