Elindult a juh-és kecske elektronikus jelölésre vonatkozó támogatások kifizetése

Agro Napló
Július 30-ától közel 230 millió forintot utal közel 3500 gazdálkodónak az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott, a juh és kecske állatállomány elektronikus jelölés támogatás keretében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).

 

Júliusban kapják kézhez az érintett gazdák a támogatásról szóló határozatukat, melynek összegét elkezdte utalni a hivatal.



A támogatás a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (korábban Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal) által engedélyezett és a www.enar.hu honlapon közzétett elektronikus jelölőeszközök beszerzéséhez, a beszerzés költségeinek részbeni, utólagos megtérítéséhez vehető igénybe.



Az elektronikus jelölőeszköz beszerezése akkor támogatható, ha az Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszerben a kérelmező tenyészetéhez van hozzárendelve.



A támogatás normatív jellegű, az állatlétszámtól független, és degresszív, tehát összege az öt év alatt fokozatosan csökken. Így amíg a 2010-ben gyártott és beszerzett egyedi jelölőeszközökre 1,02 eurót kaphattak az állattartók, a 2011-ben gyártott és beszerzett eszközök után 0,82 eurót kaphatnak.



Fennálló köztartozás esetén az MVH a támogatásokat a lejárt köztartozás összegével csökkentve fizeti ki.

 

Forrás: MVH Sajtóiroda

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?