Kamattámogatást kaphatnak az agrár forgóeszköz hitelprogramban résztvevők

Agro Napló
Az agrár forgóeszköz hitelprogramban résztvevők az általuk felvett kölcsön után kisösszegű (de minimis) kamattámogatásban részesülhetnek, amely legfeljebb a hitelkamat 50 százaléka, de legfeljebb évi 4 százalékpont lehet a vidékfejlesztési miniszter pénteken a Magyar Közlönyben megjelent rendelete szerint.

 

Az agrárvállalkozások költségátalányt is elszámolhatnak: a 2014. január 31-ig a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz beérkezett és elfogadott támogatáslehívási kérelmek esetében az elfogadott kamattámogatási összeg 0,6 százaléka erejéig.



A kamattámogatás igénybevételére az a vállalkozás jogosult, amely a kamattámogatási kérelem benyújtásának időpontjában többek között eleget tesz annak a feltételnek, hogy a regisztrációs kötelezettségét letudta, bejelentett érvényes fizetési számlaszámmal rendelkezik, vagy a kamattámogatási kérelem benyújtásával egyidejűleg igazolja, hogy az erre vonatkozó kérelmét benyújtotta, nem rendelkezik adók módjára behajtható köztartozással, vagy lejárt esedékességű adótartozással.



A kamattámogatás és a költségátalány forrása a 2012. évi költségvetés.

 

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?