A Salima Csehország legfontosabb nemzetközi élelmiszeripari rendezvénye, mely kétévente kerül megrendezésre. Jelenleg Magyarország tölti be a Visegrádi Csoport soros elnökségét, így erre, valamint a földrajzi közelségből fakadó előnyökre tekintettel kiemelt fontosságú a magyar jelenlét a régió szakmai eseményein.
Tóth Katalin felszólalt a „Minőségi és Biztonságos Élelmiszerek az Európai Piacon” című konferencián, amely során hangsúlyozta a magyar élelmiszerek kiváló minőségét és biztonságosságát. A helyettes államtitkár elmondta, hogy az utóbbi években az élelmiszerekkel kapcsolatban megjelent negatív híradások világszerte megingatták a fogyasztók bizalmát, és egyre fontosabb szemponttá vált egy-egy termék származása. Büszkék vagyunk rá, hogy a magyar élelmiszerbiztonsági rendszer uniós viszonylatban is magas standardok szerint, kiválóan működik. Jelszavunk, hogy az élelmiszer-biztonságot a termőföldtől az étkezőasztalig szavatolni kell. Elmondhatjuk, hogy a magyar élelmiszerek biztonságosak és kiváló minőségűek.
Az Agrármarketing Centrum a Vásáron 7 magyar cég részvételével közösségi standot szervezett, ahol a friss, fagyasztott és feldolgozott baromfitermékek mellett magyar pálinka, zöldség- és gyümölcs, száraztészta, valamint gyógynövényekből készült termékek is bemutatkoztak. A Helyettes Államtitkár a magyar standon fogadta Marian Jurečka cseh agrárminisztert.
Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium