2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

Kiemelt cél a Világélelmezési Program megerősítése

Agro Napló
Tóth Katalin helyettes államtitkár megbeszélést folytatott Manoj Juneja-val, a Világélelmezési Program ügyvezető igazgató helyettesével Rómában.

A tárgyalás keretében egyetértettek abban, hogy a Szervezet hatékony működése kizárólag a kiszámítható pénzügyi támogatások mellett valósulhat meg, hiszen a jelenlegi krízis helyzetben is vannak olyan országok, akik nem részesülnek élelmiszer segélyben. Ezt a helyzetet gyors egyetértésben kell megoldani, fogalmazott Tóth Katalin. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a szolgáltatói részlegek költséghatékony működése biztosított legyen, és ezáltal a pénzügyi forrásokat nagyobb arányban, ténylegesen a krízis helyzet kezelésére és az élelmiszersegélyek elosztására fordíthassuk - emelte ki a helyettes államtitkár. Az egyes szolgáltatások kiszervezésének gondolata is felmerült a tárgyaláson.

Hazánk nyitott az ilyen irányú együttműködésre, hiszen több nemzetközi szervezetnek adunk otthont Magyarországon. A költséghatékonyság mellett, amelyben mi is érdekeltek vagyunk, magasan képzett szakemberek állnak rendelkezésre, emellett stabil politikai és gazdasági háttérrel rendelkezünk hangsúlyozta Tóth Katalin.

Forrás: FM Sajtóiroda

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!