Az élelmiszeripari vállalkozások és a kistermelők körében egyaránt kiemelt igény mutatkozik ugyanis olyan gyakorlati, piacképes tudás megszerzésére, amely azonnal átültethető a mindennapi tevékenységükbe. Az interaktív tudásátadás során lehetőség adódik a szakemberekkel közvetlen beszélgetésre, konzultációra, valamint a saját készítésű termékek bemutatására is, amelyekkel kapcsolatban véleményt kaphatnak a termék minőségéről és igény szerint segítséget a minőség javításához.
Ezeket a tagi elvárásokat szem előtt tartva, az őszi időszakban szeptemberben a köztestület a sörkészítés témakörében hirdet programot tagjai számára. Az esemény célkitűzése, hogy a résztvevők megismerjék azokat a fogásokat, amelyekkel kialakíthatják a saját és a piacuknak megfelelő íz- és élményvilágot, összességében pedig minőségi italt állíthatnak elő. A köztestület által finanszírozott oktatási eseménysorozaton – a már megszokott módon – a gyakorlatra fókuszálva igyekeznek az előadók átadni a mindennapi tevékenységhez szükséges tudást. A gyártás folyamatát bemutató egynapos rendezvényre szeptember 6-án kerül sor Budapesten, a Szent István Egyetem Sör és Szeszipari Tanszékén.
A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött – hívják fel az érdeklődők figyelmét a szervezők. Az utazás költsége a résztvevőket terheli. A programon maximum 20 fő részvételét tudják biztosítani. Ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. Az érdeklődők további információkat Polczer Katalin élelmiszeripari szakértőtől kaphatnak a polczer.katalin@nak.hu címen vagy a +36 70 490 50 80-as telefonszámon – olvasható a tájékoztatásban.