A következő tanévben is bármikor jöhet az online oktatás

Agro Napló
Bármikor elrendelhetnek online oktatást a következő tanévben, amennyiben „elháríthatatlan ok miatt az iskola működtetése nem lehetséges” – írta az Index az új tanévkezdésről szóló rendelet alapján.
 

A cikk a Magyar Közlöny múlt pénteken késő este megjelent új tanévkezdési rendelete alapján gyűjtötte össze a lehetséges eseteket.

Ha az iskola ellenőrzési körén kívül eső elháríthatatlan ok miatt az iskola működtetése nem lehetséges, az iskola igazgatójának jelzése alapján a köznevelésért felelős miniszter az érintett iskolában, feladatellátási helyen, évfolyamon vagy osztályban határozott időre tantermen kívüli, digitális munkarendet rendelhet el – olvasható a rendeletben.

A portál szerint ilyen elháríthatatlan ok lehet az elmúlt évekhez hasonlóan a koronavírus-járvány, de az energiaellátás is, hiszen a kormány nemrég energia-veszélyhelyzetet hirdetett, és hét pontból álló intézkedési tervet fogadott el, amely augusztusban lép életbe. Ugyancsak az energiaellátással kapcsolatosan a tankerületek elismerték, vizsgálják, hogyan lehet fatüzelésre átállni az iskolákban az idei őszi, rendkívüli kihívásokat tartogató fűtési szezonra. Korábban Orbán Viktor miniszterelnök is arról beszélt, kályha- és kazánprogramon dolgoznak, amelybe bevonnák az állami intézményeket és a közoktatást is – értesült a Magyar Hang hírösszefoglalójából az Agro Napló.

Utolsó lehetséges okként a pedagógushiányt említi, hiszen elképzelhető, hogy lesz pedagógussztrájk a szeptemberben kezdődő tanévben. Korábban Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szövetségének (PSZ) alelnöke úgy fogalmazott, hogy a helyzet változásához minimum 45 százalékos azonnali béremelésre lenne szükség. Ha ez nem történik meg, akkor valószínűleg még többen távoznak a pályáról.

 

(Forrás: Magyar Hang)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Mi lesz a tejágazattal Magyarországon?

Mi lesz a tejágazattal Magyarországon?

A Századvég Konjunktúrakutató Zrt. a magyarországi tejszektor helyzetét vizsgáló kutatást készített, melyben számos kérdést vizsgált az ellátási lánc...

Napenergia az üvegházban

Napenergia az üvegházban

Az üvegházas termesztés rendkívül energiaigényes vállalkozás, a hatalmas építmények fűtését a legtöbb termelő eddig gázzal oldotta meg.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!