Az Amazone megduplázza a kapacitását a központi alkatrészraktárban (x)

Agro Napló
Befektetések mint esélyek a gazdaságilag feszített időkben

 

A megbízható és gyors alkatrész-ellátás egyre fontosabb elemévé válik a mezőgazdasági- és kommunális gépgyártó piaci sikere számára. Ezen okból az Amazone kereken 1 millió eurót fektetett be a központi alkatrész ellátásába, ezzel pedig a hasbergen-gastei Amazone Parts Center Worldwide központba. A bővítés hivatalos megnyitója 2009. augusztus 21-én volt.



Rekord idő alatt készült el a bővítés, mely által az Amazone megduplázta a központi tárolási kapacitását: az új csarnok-területen új polcrendszereket állítottak fel összesen 4.000 további tárolórekesz számára, ezenkívül a teljes raktározási irányítás is megújult. Az új épületrésszel az Amazone nem csak a raktározás minőségét és az alkatrészek rendelkezésre állását optimalizálja, hanem a rendelések lebonyolítását és a kiszállítást is. Az árubeérkezés és a csomagolási- és kiszállítási területet közel 500 m2 növelték, így ezen területek nagysága is közel megduplázódott.



Az „Amazone Parts Center Wordwide központunkkal meg fogunk felelni az értékesítési piacaink növekvő nemzetközivé tételének“ hangsúlyozták az Amazone ügyvezetői, Christian Dreyer és Dr. Justus Dreyer a megnyitón. „Ennek, az alkatrész-ellátásba történt jelentős beruházásnak köszönhetően a vevőink kiszolgálását tovább tudjuk javítani, ezzel egyidőben támogatni tudjuk a termékprogramunk bővítését és új piacok megnyitását.“



Az Osnabrück melletti hasbergen-gastei Amazone székhely ideális kiindulás pont a központi alkatrész-ellátás számára, mivel ez a régió, ahol különböző, nagy területeket bejáró logisztikai vállalkozások működnek, mind földrajzi mind pedig logisztikai szempontból Európa közepén található. Az Amazone Parts Center Wordwide központból az Amazone a vásárlóit 25000 különböző pót- és kopóalkatrésszel tudja kiszolgálni. A megrendelt alkatrészeknek több mint a 98%-a azonnal rendelkezésre áll és azokat expressz kiszállítással 24 órán belül el tudja juttatni vevői részére Németországba és Európába.



2008-ban az Amazone az alkatrész forgalmát 37%-kal tudta növelni az előző évhez képest. Ezzel az alkatrész értékesítés az Amazone-Werke teljes értékesítési forgalmának mintegy 10%-t jelenti. Az export aránya 75%. Az Amazone Parts Center Wordwide központtal párhuzamosan az Amazone alkatrész-ellátása a helyi telephelyek és importőrök által történik a rendszerbe bevont raktárokon keresztül az adott piacokra.



Az alkatrészek rendelés esetén az Amazone a vásárlói számára már jó néhány éve kínálja a legmodernebb technikát. Az Amazone www.amazone.de alatt elérhető alkatrész-portálján keresztül a vásárlók az interneten közvetlenül is kereshetnek alkatrészeket és az adott alkatrész-számot azonosíthatják. Az összes alkatrész-lista mindig a legaktuálisabb állapotában érhető el, az alkatrész-rendelkezésre állást közvetlenül is lehet ellenőrizni. Az adott értékesítési partnerrel közösen a vásárlók alkatrészeket rendelhetnek az Amazone-től. Jelenleg már mintegy 90% a megrendeléseknek online az interneten történik, a fennmaradó 10% faxon, e-mailen vagy telefonon.



Az Amazone a jelenlegi feszült gazdasági helyzetet esélynek tekinti ahhoz, hogy a termékeket és a szerviz-szolgáltatásokat, különösen az alkatrész-ellátását továbbfejlessze annak érdekében, hogy a vásárlók kívánságait a jövőben is optimálisan tudja teljesíteni.

 


A szimbolikus "szalag-átvágással" nyitották meg Dr. Justus Dreyer és Christian Dreyer ügyvezetők a központi alkatrész raktár bővítését.

 

 


A bővítéssel (jobbra az új épület, balra a régi látható) az Amazone megduplázta a központi tárolási kapacitását.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?