Gyárbővítés a Kongskilde lengyelországi üzemében (x)

Agro Napló
Az idén 60 éves, mintegy 800 főt foglalkoztató dániai központú Kongskilde tevékenysége 4 fő csoportra osztható. Hazánkban a legismertebb a mezőgazdasági munkagépek gyártása és forgalmazása, köztük a Kongskilde, az Överum, a Howard, Becker és a Nordsten gépekkel. A másik három pillér a mezőgazdaságban alkalmazott raktározás technika, az ipari anyagmozgatás és a Vitfoss premix, vitaminok és koncentrátumok gyártása és forgalmazása.

 

A világon az USA-tól Kínáig számos országban jelen lévő cég a gazdasági válság ellenére folyamatosan bővíti termékpalettáját. Szeptember elején nemzetközi sajtótájékoztató keretén belül mutatták be lengyelországi gyártókapacitásuk legújabb ütemét.



A Kongskilde már 1997 óta gyárt munkagépeket a lengyelországi Kutno-ban, amely most 12,1 millió EUR beruházással 13.955 m2 –el bővült, megduplázva így a helyi kapacitást. A jövőben már itt történik az összes Kongskilde talajmunkagép, a Nordsten gabonavetőgépek és a Howard talajmarók összeszerelése. Asbjørn Børsting a Kongskilde elnöke kiemelte megnyitójában, hogy a 12 hónap alatt felépült új üzemrésszel a Kongskilde Polska Európa egyik legmodernebb mezőgépgyára lett. Annette Ilsøe ügyvezető igazgató beszédében bemutatta a Kongskilde csoport tagjait és a tulajdonosi csoportját, az 5 milliárd forgalmú DLG Group-t, amelynek a Kongskilde Industries 2007 óta a leányvállalata.

 




Kongskilde Vibro Master magágykészítő

 


Delta Flex szántóföldi kultivátor

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?