AXIÁL Kft. Nyitott Kapuk Nyíregyháza (x)

Agro Napló
Az AXIÁL Kft. az idei sikeres szakmai bemutatóit a „Nyitott Kapuk” országosan több helyszínen tartott rendezvényeivel folytatta. A 2009. szeptember 4-5-én, Nyíregyházán megtartott rendezvényre elsősorban az „Észak- Keleti Régió” szakembereit, látogatóit várták.

 

A rendezvény első napján, 4-én a részletes sajtótájékoztató mellett inkább a szakmai programok domináltak, míg a második napon a családi- és szórakoztató programok voltak jellemzőek, de az első napon is lehetett jelentkezni és versenyezni a „MANITOU” kezelési versenyre.



A sikeres rendezvényen a látogatók képet kaphattak az AXIÁL Kft. által forgalmazott gépekről, gépsorokról, az alkatrésszel és műszaki revízióval összefüggő szervízszolgáltatásról. Mindezek mellett Harsányi Zsolt tulajdonos, ügyvezető felhívta a figyelmet a gépvásárlási támogatással kapcsolatos ügyintézések aktualitására, a hitel- és banki ügyek intézésének fontosságára és súlyára. Szakemberek szerint, a mintegy 30 milliárd forint és az 5000 pályázattal kapcsolatos elszámolások időben történő elszámolásához fel kell készülnie a pályázóknak is. 

 


 

 Az AXIÁL tulajdonosa és ügyvezetője Harsányi Zsolt és munkatársai a szakmai instrukciókon a pályázatok lebonyolításához is hasznos tanácsokat adtak





 Az állógépes bemutatón – az AXIÁL Kft. profiljának megfelelően – bemutatásra kerültek az építőiparban használatos emelőgépek, rakodógépek, természetesen ezen a területen nagy az átfedés, hiszen legtöbb magajáró rakodó – megfelelő munkaszerszámmal felszerelve – a mezőgazdasági anyagmozgatási feladatok ellátására is alkalmas. Az építőipari gépek között szerepelt a lánctalpas járószerkezettel szerelt forgótornyos Hundai rakodó ásókanállal. A bemutatott teleszkópos MANITOU gépcsalád és a GEHL csúszó kerék-kormányzású homlokrakodók, és az újdonságnak számító kis törzscsuklós GEHL 540 rakodók a mezőgazdasági rakodás teljes keresztmetszetét lefedik.



A CLAAS szálastakarmány gépsort a függesztett kivitelű CLAAS DISCO 2700 tárcsás kasza képviselte, ill. a bálázó gépek magyarországi reneszánszát élő változókamrás bálázók közül a CLAAS VARIANT 360 típusú gép számíthatott a látogatók érdeklődésére.



Az idénynek megfelelően a CLAAS arató-cséplőgép családból a TUCANO 440 APS cséplőszerkezetű és szalmarázóládás gép kukorica csőtörő adapterrel került bemutatásra, megjegyezzük, hogy a TUCANO 470 és 480-as típusok már Roto Plus egyhengeres forgó leválasztóval működnek.



Az állógépes bemutató további részleteiben jó tájékoztatást adott az AXIÁL által forgalmazott különböző nagyságrendű, a felsőbb teljesítménykategóriába tartozó FENDT, illetve az alacsonyabb teljesítményű LANDI traktorokról, valamint a velük üzemeltethető növényvédő, tápanyag-kijuttató munkagépekről, ill. pótkocsikról. A kéttengelyes rugózott futóművel szerelt „behler” pótkocsik az ömlesztett anyagok, műtrágya, gabonafélék vagy a teljes raktérfogat kihasználása mellet szecskázott anyagok szállítására jól használhatok akár két pótkocsis kapcsolatban is. Az állógépes bemutatót jól kiegészítette az AXIÁL szervízhálózatáról és alkatrész biztosításáról tartott bemutatóval egybekötött előadás.



Itt jegyezzük meg, hogy az AXIÁL Kft. bérgép- és pénzügyi szolgáltatással is segíti a partnereit, ügyfeleit.

 

 


 

 A traktordiagnosztikát bemutató demonstrációs eszközt különösen a fiatalok kezelték érdeklődéssel

 

Természetesen, mint minden gépesítéssel kapcsolatos rendezvényen itt is, a jól szervezett és gördülékenyen lebonyolított szántóföldi bemutató váltotta ki a legnagyobb érdeklődést. A szántóföldi bemutató aktuálisan, a mai érdeklődésnek megfelelően, a forgatás nélküli talajművelés különböző teljesítményű és nagyságrendű gépeit mutatta be.

 


 

 A szántóföldi bemutatót mindig élénk érdeklődés kíséri







Összességében a regionális jellegű, és kisebb volumenű szakmai rendezvény jól szemléltette a mezőgazdasági gépgyártás gépfejlesztési trendjeit, a gyakorlat igényeit és a szakmai érdeklődését.



Gödöllő, 2009. szeptember 30.

Dr. Kelemen Zsolt

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?