Agritechnica: 1 arany és 2 ezüst az Amazonenak (x)

Agro Napló
A világ legnagyobb mezőgazdaságtechnikai vásárának, az Agritechnica 2009 innováció-bizottsága az Amazonet ismét három éremmel tüntette ki. Aranyat kapott a CCI 200 terminál gyártókon átnyúló ISOBUS kezelő-koncepciója, ezüsttel tüntették ki az EDX szemenkénti vetőgép részére készült smartControl automatikus maglesodró szabályozást, valamint a növényvédő permetezőgépen található LED-es egyenkénti fúvókamegvilágítást a fúvókák jobb láthatóságához sötétben.

 

A CCI 200 terminálért adott aranyéremmel az innováció-bizottság az Amazone és további öt mezőgépgyártó közös teljestményét tüntette ki. Megfogalmazásuk szerint többek között „A kezelő-koncepció mérföldkövet jelent az egyedi megoldásoktól az ISOBUS szükséges, gyártótól független gyakorlati bevezetéséhez. Ennek az a háttere, hogy az Amazone, a Grimme, a Krone, a Kuhn, a Lemken és a Rauch cégek 2009. februárjában megalapították a Competence Center ISOBUS CCI nevű egyesületet és az együttműködésük során az ISOBUS-Terminal CCI-200 létrehozásával megtalálták a kezelő-koncepcióik egységesítéséhez vezető utat.



A vegyes gépparkkal rendelkező nagyüzemek és bérvállalkozók számára jelent az egységes kezelő-koncepció jelentős javulást és egyszerűsödést. Tehát a különböző gyártók CCI-termináljai azonos módon vannak felépítve, kívülről is csak színükben térnek el. További egyszerűsödést jelent az is, hogy pl. ugyanazon munkagép-funkciók részére ugyanazokat a piktogrammokat (szimbólumokat) használják.



Az Amazone EDX szemenkénti vetőgépe részére kifejlesztett smartControl maglesodró szabályozás ezüst érmet nyert, mivel ezzel az újítással a magadagoló dobokon található maglesodró szerkezet beállítását automatikusan lehet a vetőmag méret-változásaihoz / ingadozásaihoz valamint a különböző haladási sebességekhez hozzáilleszteni / beállítani. Az automatizáltság lehető teszi az egyenletes, optimális kijuttatási minőséget és egyértelműen rövidebb előkészítési- és beállítási időt eredményez. Az eredményesség és a kezelési kényelem tovább nő. Mindenekelőtt azon bérvállalkozók részére, akik gyakran változó fajtákkal dolgoznak, teszi lehetővé a smartControl a napi teljesítmény további növelését.





Az Amazone részére adott harmadik éremmel az innováció-bizottság az új LED-es egyenkénti fúvókamegvilágítás előnyeit ismerte el. Így a szórókeretre szerelt LED-világító egységek lehetővé teszik a permetező szórókeret hatékony és célzott ki/megvilágítását. Ennek köszönhetően a fúvókák és a növényállomány ellenőrzése éjszakai munkavégzés esetén is lehetségessé válik.





Ha figyelembe vesszük az Agritechnica 2009 három érmét, akkor az Amazone az utolsó hét Agritechnica kiállításon összesen 21 arany- és ezüstérmet hozott el. Ezzel az Amazone a teljes mezőgazdaság-technikai szakma leginnovatívabb vállalatai közé tartozik.

 




A CCI 200 terminál gyártókon átnyúló ISOBUS kezelő-koncepcióját aranyéremmel tűntették ki.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?