Axiál hírek (x)

Agro Napló
CLAAS Agrosystems találkozó A Michelin és AGCO szorosabbra fűzte kapcsolatátAgritechnika újdonságok: Manitou MLT 735 T LSU Agritechnika újdonságok: 5 új típus a Fendt 800 Vario szériábólAgritechnika újdonságok: Berthoud AltoAgritechnika újdonságok: Fendt paletta 100%-ban fokozatmentesenAgritechnika újdonságok: CLAAS Xerion 5000Agritechnika újdonságok: Fendt Variotronic Agritechnika újdonságok: CLAAS Scorpion 6030 CP

 

CLAAS Agrosystems találkozó

Az idei évben is megrendezésre került a CLAAS Agrosystems (volt Agrocom) évértékelő, újdonságokat bemutató találkozója, melyen az Axiál Kft. képviseletében kollégáink is részt vettek.



Rövid évértékelés és pillanatnyi helyzetelemzést követően előadásokat tekinthettünk meg a precíziós gazdálkodás nyújtotta szerteágazó lehetőségeiről, így többek között, automata kormányzásról, távdiagnosztikáról, hozamtérképezésről.



GPS vezérlésű automata kormányzások terén, bemutatták az S2-es kezelői terminált leváltó Copilot, mely a mai elvárásoknak megfelelően színes, grafikus 7 colos érintőképernyővel, valamint logikus átlátható felépítésű menürendszerével könnyíti meg a használatot.

Szintén GPS vezérlésű kormányzások használatát teszi könnyebbé és sokrétűbbé a nagyobb kijelzőjű új S3-as kezelői terminál, mellyel már megvalósítható a „kutya" kormányzás, valamint a korábbi évben rögzített nyom újra betöltése, és felhasználása nyomvonalként, melyen az erőgépünk teljesen automatikusan képes haladni.



Optikai elven működő kormányzások terén is szolgál újdonsággal a CLAAS. Tovább tökéletesítették a talán már néhányunk számára ismert CAM PILOT -t mely felismerve a növények alkotott sort képes minimális, lucerna vagy szalma rend esetén, maximális sebességgel kormányozni traktorunkat, szecskázónkat.

Valamint igazi újdonság az AUTO FIll névre hallgató automatikus szecskázó toronyvezérlés, mely felismeri a silózó mellett haladó szállítójárművet, érzékeli a kocsi töltöttségét, és annak megfelelően irányítja a tornyot, nagymértékben tehermentesítve így a pilótát.

 

A Michelin és AGCO szorosabbra fűzte kapcsolatát







Michelin és az AGCO, a Fendt gyártója hosszútávú megállapodást írt alá, melynek keretében szorosabban működnek együtt a jövőben a kutatás és fejlesztés területén. A megállapodás erősíti a két vállalat közös marketing tevékenységét is és előrevetíti, hogy a jövőben az összes AGCO márka Michelin abroncsokkal kerül forgalomba.



A már megkezdett közös munka eredménye az AxioBib gumiabroncsok sorozata, melyet a Michelin Ultraflex technológiájának felhasználásával fejlesztettek ki, kifejezetten a nagy teljesítményű traktorok, mint a Fendt 900-as széria számára.

 

Agritechnika újdonságok: Manitou MLT 735 T LSU

 

Az Agritechnika kiállításon debütál az új Manitou MLT 735 T LSU típus, amely az eddigi MLT 731 T LSU típust váltja le.

A gép 100 LE PERKINS motorral, illetve LSU szivattyúval van szerelve ahogyan az elődje, viszont az emelési kapacitása 400 kg növekedett. A gép tengelytávja 25 cm hosszabb lett, ami sokkal stabilabbá teszi mindenfajta telepi munkához.

Az LSU szivattyúval a gép 110 l/min hidraulika teljesítményre képes, amely képessé teszi több művelet egyidejű végzésére.



Az új Manitou MLT 735 T LSU gépről az Axiál Híradó legfrissebb, 2009/5. számában bővebben is olvashatnak.

 

Agritechnika újdonságok: 5 új típus a Fendt 800 Vario szériából



Az Agritechnika 2009 kiállításon a Fendt öt új típust mutat be a 800 Vario szériából, melyek felölelik a 200-280Le tartományt.



Az új járműkoncepció egyesíti a 2008-ban leggyakrabban eladott traktortípus a 820 Vario és a többszörösen díjazott Fendt 900 Vario széria teljesítményét és technológiáját.

Ez a gép új mérföldkő a Fendt történetében az új x5-ös kabinnal, a teljesen megújított elektronikával, az új kezelőszervekkel, valamint a traktorpiacon elsőként az AdBlue-motortechnológiával, amely megfelel a káros anyag kibocsátásról szóló „3b” szintnek.

 

Agritechnika újdonságok: Berthoud Alto

 

Ez év novemberétől kapható a kisebb gazdaságok számára tervezett Berthoud újdonság, az Alto névre keresztelt új típusú 300, 400, 600 és 800 literes permetlétartállyal bíró függesztett permetezőgép.



A kategóriára jellemző további újdonság a permetezési munkálatokat nagy mértékben megkönnyítő 40 vagy 80 literes öblítőtartály, mely opcióként rendelhető az Alto-hoz, továbbá a 105 liter/perc teljesítményű membrán szivattyú.



Az Alto 2010-től már megvásárolható az Axiálnál. A kézi nyitású 7 - 12 méter szélességű szórókerettel szerelt kis gép ötvözi magában mindazokat a fejlesztéseket, melyek a nagyobb kategóriába tartozó vontatott permetezőgépeknek volt ezidáig sajátja.

 

Agritechnika újdonságok: Fendt paletta 100%-ban fokozatmentesen

 

A 200-as Vario bemutatásával a Fendt a 70 Le és 360 Le közötti teljes teljesítmény kategóriában ezentúl 100%-ban fokozatmentesen halad.

A vario-hajtómű 1995-ös bevezetése óta - ez a többször díjazott technológia - komoly áttörést ért el, és immár világszerte 100 000-nél is több partnert győzött meg.

A Vario, ma a fokozatmentes haladás szinonimája - egy tökéletes kapcsolata a hatékonyságnak, kezelői komfortnak és örömteli vezetésnek.

 

Agritechnika újdonságok: CLAAS Xerion 5000

 

A CLAAS aktuális „vezére" a nagytraktor kategóriában a XERION 3800 - as modell a maga 380 LE teljesítményével, de nincs megállás a fejlesztés terén.



A sikeres teszteket követően Hannoverben az Agritechnika kiállításon mutatták be a publikumnak a CLAAS új parancsnokát a több mint 500 LE teljesítményű XERION-t. A gép új arculata és megnövelt tengelytávja (3.5 m) mellett új erőforrást (CAT C-13) is kapott, mely szinte tökéletes összhangban működik együtt az új ZF ECCOM 4.5-es nagy teljesítményre tervezett fokozatmentes váltóval.

A XERION ezen új változata hazánkban márciusban, az AXIÁL Szakmai Napokon mutatkozik majd be.

 

Agritechnika újdonságok: Fendt Variotronic

 

A 800 Vario-val a Fendt egy teljesen új elvekre épített elektromos rendszerrel, a Fendt Variotronic-kal áll elő.

Az új terminál két kivitelben kerül a piacra, mindkettő a felhasználóbarát volta, a jól tagolt menürendszere és a praktikus Touch-technológia (érintőképernyő) miatt várhatóan jó fogadtatásra számíthat.



Elsőként a piacon a terminálba integrálva találhatók meg a traktor beállításáért felelős funkciók, az ISO-BUS munkaeszköz vezérlés, a VarioGuide párhuzamvezetés és a VarioDoc dokumentálási rendszer, mindez egy - egységes kezelői logikára felépítve. 

 

Agritechnika újdonságok: CLAAS Scorpion 6030 CP

 

A 2009-es Agritechnika kiállításon került bemutatásra a Claas Scorpion család legkisebb tagja a 6030 CP. Az eddigi nagy testvéreinek minden jó tulajdonságát felvonultatja, csak mindezt kisebb, kompakt méretekben: szélessége 2,25 m, magassága pedig 405/70-20 kerékméretek esetén 2,21 m. 

Erőforrása változatlanul a már több területen bizonyított Deutz motor, 80 illetve 100 lóerővel bíró változata. 

A gép számára a kategóriájában egyedülálló rugalmasságot és gyorsaságot a nagyobb típusokból már ismert Walterscheid Sauer-Bibus gyártmányú Varipower hajtómű biztosítja, mellyel a gép 40 km/h-s sebességet képes fokozatmentesen elérni. Két munkafokozati sebesség tartománya közül (0-15 km/h és 15-30 km/h) a kisebbikben, szabályozható mászó fokozat könnyíti meg a munkavégzést. 

A munkahidraulika számára két darab (választható) szivattyú biztosít elegendő mennyiségű olajáramot. Kisebbik, fogaskerék szivattyúval 85 l/p-re, még nagyobbik LS rendszerű 135 l/p-re képes. 

A kabin nagyobb testvéreihez hasonló kialakítású, ergonomikus, első osztályú kilátást biztosít. Szembetűnő változás viszont az új fejlesztésű joystick valamint a kapcsolók elhelyezkedése!

 

Forrás: www.axial.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?