A Dow AgroSciences tevékenységét három AgrowAward nemzetközi díjjal ismerték el (x)

Agro Napló
A Dow AgroSciences tevékenységét három, a “Legjobb mezőgazdasági biotechnológiai újdonság”, a “Legjobb formulációs innováció” és a “Legjobb új növényvédőszer “ nemzetközi díjakkal ismerték el

 



INDIANAPOLIS, november 13 /PRNewswire/ -- A The Dow Chemical Company (NYSE DOW) tulajdonába tartozó Dow AgroSciences leányvállalat teljesítményét három Agrow Award díjjal ismerték el az iparági csúcstechnológia és innovációi elismeréseként. A tekintélyes AgrowAward ezzel a növényvédelem és növényvédőszergyártás mind testületileg mind egyedileg kimagasló teljesítményét díjazta.



A 2009. évi AgrowAward díjról egy tizenkét, növényvédelemmel és mezőgazdasági biotechnológiával foglalkozó szakemberekből álló zsűri döntött november 11-én, és az elismerést egy díjátadó ünnepség keretében az Egyesült Királyságban adták át a kitüntetettnek.





’Igen nagy megtiszteltetés számunkra, hogy kollégáink ismét az AgrowAward díjjal ismerték el a kutatásban és eredményeink gyakorlatba való átültetésében kifejtett azon fáradozásunkat, amellyel az ezeddig kielégítetlen felhasználói igényeket igyekszünk szolgálni..’ – mondta Dr. Dan Kittle, a Dow AgroSciences kutatás és fejlesztési részlegének alelnöke. ‘Az erőteljes növényvédelmi és biotechnológiai hálózatunk az egész világon továbbra is nagy energiával dolgozik új eszközök és lehetőségek kidolgozásán, és azoknak a felhasználókhoz történő eljuttatásán.





A Dow AgroSciences termékei a következő kategóriákban kaptak kitüntetést:





Legjobb mezőgazdasági biotechnológiai újdonság – Dow AgroSciences gyomirtószer toleráns technológia (Tolerant Trait Technology)



A Dow AgroSciences gyomirtószer toleráns technológia a gének egy olyan családját jelenti, amely a kultúrnövények gyomirtószerrel szembeni ellenállóképesség-rendszereit több kultúrában, többféle gyomirtószerrel szemben javítják és növelik. Ez az eredmény lehetővé teszi a termelő számára, hogy nagy hatékonyságú, elérhető árú és széles hatásspektrumú növényvédőszereket használhasson azokban a kultúrákban is, ahol korábban az ilyen vegyszerek használata a növényekben illetve a talajban bekövetkező károk miatt nem volt lehetséges.





Legjobb formulációs innováció - LORSBAN(R) magas színvonalúvá fejlesztett („Advanced”) rovarölőszer



A LORSBAN(R) magas színvonalúvá fejlesztett (Advanced) rovarölőszer az első alacsony gőztenziójú, illékonyságú szerves vegyületet (VOC) tartalmazó klórpirifosz formuláció. A LORSBAN továbbfejlesztett formulációja a korábbi formulációiban található szerves vegyületek, VOC-k, csökkenésén kívül egyéb értékekkel is rendelkezik. Ilyen az ár és a hatékonyság megőrzése mellett a csökkent kezelési költség, kedvező tárolási tulajdonságok és a javított illat-hatás jellemzője. A LORSBAN Advanced továbbfejlesztett változatát 2009-ben vezették be az Egyesült Államokban, és a regisztráció megszerzése után a Dow AgroSciences tervezi a technológia globális kiterjesztését.





Legjobb új növényvédőszer - Piroxszulám



A Piroxszulám egy újszerű posztemergens egy és kétszikű gyomirtószer gabonában. Biztosítja az eddig ismert legszélesebb hatásspektrumú gyomirtást gabonában, és hatásosnak mutatkozik az ellenállóvá vált kétszikű gyomfajok ellen is. Összességében a gyomirtószernek nagyon kedvezőek a környezet és humán toxikológiai jellemzői, melyekben fontos szerepet játszik az alacsony dózis valamint az alacsony toxicitási és szermaradék értékek.



A Piroxszulám 2008-ban jelent meg, és széles hatásspektrumának valamint a versenyben megkülönböztetett jelleggel bíró, egyedi technikai jellemzőinek köszönhetően gyorsan elfogadottá vált világszerte.



A fent említett díjak elnyerésén kívül, a Dow AgroSciences döntőbe került még termékeivel és innovációival a következő kategóriákban:



Legjobb új mezőgazdasági biotechnológia: EXZACT ™ Precision Technology (precíziós technológia)

Legjobb innováció nem kultúrnövényeknél: SPLAT-MAT(TM) Spinosad ME

Legjobb kutatás és fejlesztés Hálózat

Legjobb termékfelelősségi program: Segédanyagok

Legjobb menedzser a stratégiai elképzelésekben: Ev Germon, regionális kereskedelmi egység vezetője, Brazília

Leginnovatívabb vegyület: Piroxszulám





Az Agrow-t 1985-ben alapították, és azóta is páratlan a globális növényvédelmi iparág számára nyújtott hírek, elemzések és adatok biztosítása terén. További információk: http://www.agrow.com/home  



EXZACT(TM) Precision Technology a Dow AgroSciences LLC védjegye

LORSBAN(R) a Dow AgroSciences LLC védjegye; LORSBAN Advanced szövetségileg korlátozott felhasználású rovarölőszer



FORRÁS: Dow AgroSciences

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?