GPS-Switch: Permetezés és műtrágyaszórás automatikus szakaszoló-kapcsolással (x)

Agro Napló
A GPS-Switch megoldással az Amazone a GPS-alapú, automatikus szakaszoló-kapcsolást kínálja a szántóföldi permetezőgépekhez és műtrágyaszórókhoz. „GPS-Switch ready“ – tehát felkészítve a GPS-Switch használatára - az Amazone UF, UG és UX szántóföldi permetezőgépek, összekötve az Amatron+ fedélzeti számítógéppel, az önjáró SX permetező valamint a ZA-M Hydro, ZA-M Ultra Hydro és a ZG-B Ultra Hydro műtrágyaszórók.

 

A fordulóban történő automatikus be- és kikapcsolás után a permetezés során jelenleg akár 13 szakaszolót lehet vezérelni. A műtrágyaszórókat az Amatron+ fedélzeti számítógép mellett fel kell szerelni a hidraulikus szórótárcsa-hajtással annak érdekében, hogy a „fordulóban történő be- és kikapcsolást“ valamint a 6 szakaszoló kapcsolását automatizálni lehessen.



A GPS-Switch segítségével csökkenteni lehet az átfedéseket (átlapolásokat) és a kihagyott területek mennyiségét, mint például a tábla szélén, ékekben vagy az akadályok megkerülésekor. Ez az üzemi anyagok megtakarításához vezet és növénytermesztési előnyökkel jár, így például kevesebb a megdőlt gabona. Ezek az előnyök annál inkább megmutatkoznak, minél nagyobb a munkagépek fogásszélessége és minél szabálytalanabb a tábla alakja. Mivel a rendszer a nappali- és éjszakai időtől függetlenül mindig azonos pontossággal dolgozik, így a munkagép munkaideje kitolódik a kora reggeli óráktól egészen a késő esti órákig. Ezzel egyidejűleg a GPS-Switch a vezető jelentős mértékű tehermentesítését is jelenti, mivel a felügyeleti / ellenőrzési munka csökken.

A rendszer moduláris felépítése lehetővé teszi, hogy a már meglevő GPS-rendszereket mint pozíciós jeladókat lehessen használni a GPS-Switch részére. Ez alacsonyan tartja a költségeket, mivel csak egy vevőre van szükség. A korrekciós jellel szemben támasztott követelmény a ± 30 cm pontosság.

 


A GPS-Switch kijelzőn a vezető a szakaszoló-kapcsolásokat látja.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?