Minőségi bővítés: Axiál telephely Üllőn (x)

Agro Napló
Ünnepélyes keretek között adta át legújabb, minden igényt kielégítő Üllői telephelyét január 15-én az Axiál Kft. A megnyitóra történő meghívást több mint 300 partner fogadta el, akik első kézből tekinthették meg a cég északi bázisául szolgáló épületkomplexumot.

 

 


Az Axiál Kft. Budapest helyett ezentúl Üllőn várja partnereit

 

Elsősorban a mezőgazdaságból, ugyanakkor az építőiparban és anyagmozgatásban is jelentős szerepet vállaló Axiál Kft jelenleg 14 telephellyel rendelkezik Magyarországon. Hosszú távú terveik között szerepelt az új létesítmény megépítése, melynek még a 2008-ban elinduló gazdasági válság, valamint a 2009-es bizonytalan első félév sem szabott gátat. Tavaly február 24-én létrejött az adásvétel, és június 16.-ra már meg is kapták a szükséges építési engedélyt. Az átalakítási és építési munkálatok augusztus 13-án kezdődtek meg. A kivitelezők keze munkáját dicséri, hogy 2009. október 30-án elkezdődött a műszaki átadás, melyre a január 15-én megrendezett ünnepélyes telephely átadó tette fel a koronát.



Az ünnepségen több mint 300 Axiál partner és vendég tette tiszteltét, köztük Gőgös Zoltán, az FVM államtitkára; Dr. Szaló Péter, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium szakállamtitkára; valamint Dr. Gál Zoltán, a körzet országgyűlési képviselője.



Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője az ünnepség keretében beszélt az a cég 2009-es forgalmi adatairól. Míg 2008-ban a vállalat mintegy 52 milliárd forintos csúcsforgalmat produkált, addig a 2009. évi elérte 57, 2 milliárd forintot. A cég tovább tudta növelni piaci részesedését az újgép értékesítés és a szerviz terén is, de az alkatrészforgalom tekintetében - noha az előző évhez képest némi forgalmi csökkenés mutatkozott- továbbra is 50% feletti piaci részesedéssel bír.



A 2009-es év eleje sok mezőgazdasági vállalkozónak nem kedvezett, mondhatni rossz évkezdésről beszélhetünk.

- A kedvezőtlen helyzet után, az év közepén mindenképpen egy nagyon komoly lehetőség adatott, azzal hogy június 15-én kiírták a gépvásárlási támogatási rendeletet – mondta el az átadást követően Pintér Zsolt, az Axiál Kft ügyvezetője. Hozzátette: a mintegy 120 milliárd forintos magyarországi mezőgazdasági beruházásból az Axiálnak egy elég komoly szeletet sikerült megcsípnie, ami mintegy 25-30%-ot jelent. A tavalyi év forgalmát, picit tovább növeltük, és ami nagyon fontos számunkra, hogy a belföldi forgalmunkat 10%-kal tudtuk fokozni. Így egy nagyon jó évet zártunk, köszönhetően a gépvásárlási támogatásoknak, ami egyben lehetőséget adott arra, hogy az év második felében elindítsuk üllői beruházásukat.

 


Pintér Zsolt: „…új telephelyünk hatalmas változást hozott.”





Az 1998-ban Budapesten megnyitott korábbi bérlemény nem felelt meg cég maga elé támasztott magas elvárásoknak, így a fővárosi telephelyét a Pest megyei Üllőre helyezte át.



- Aki ismeri, volt budapesti telephelyünket a Késmárk utcában, annak szinte magyarázni sem kell miért volt indokolt a változás. Telephelyünk egy egyszerű alkatrészraktárra korlátozódott, gondot okozott a gépek bemutatása és azok szervizelése is. A néhány egyszerű, apró irodából kollégáink reggel elindultak, műhelyük az autó volt, illetve azok a telephelyek ahova szerelni mentek. Azonban az új telephelyünk, hatalmas változást hozott – hangsúlyozta az ügyvezető.

 

A telephely adatai:

 


 

Az új, 7650 m2-en elterülő, 366 m2-es raktárral és 475 m2-es szerelőműhellyel büszkélkedő létesítménnyel az Axiál Kft határozott célja egy központ létrehozása. Mivel több mint 14 000 visszatérő partnert szolgálnak ki géppel, műszaki-, pénzügyi- és bérgép szolgáltatással, s várhatóan 2010-ben kerül sor az Axiál által értékesített 20 000. gép ünnepélyes átadása, így szükséges a megfelelő alkatrészellátási rendszer folyamatos fejlesztése, bővítése. A cég tervei szerint ezen túl ennek a feladatnak lesz az északi bázisa az üllői telephely.

 


Az új telephely 366 m2-es raktárkapacitással bír.



Hasonló beruházást a közel jövőben már nem tervez a bajai központú vállalkozás. A hosszú távon való gondolkodást jól jellemzi, hogy fejlesztéssel kapcsolatos elképzeléseik mindig is voltak, vannak és lesznek. - Jelen pillanatban terveink szerényebbek, mint 2009-ben, hiszen lehet, hogy egy támogatás nélküli év elé nézünk. Ez értelemszerűen más lehetőséget biztosít arra, hogy beruházzunk. Az is igaz, hogy pont az előző évek jó teljesítménye lehetőséget biztosít, hogy egy beruházási tartalékot képezzünk bizonyos helyeken. Így ezeket fogjuk elkölteni. Azt gondolom, ha nem is új telephelyeket, de pl. az alkatrész és szervizszolgáltatásunk javítása érdekében több helyen fog megindulni új szervizegységek megépítése – zárta a beszélgetést Pintér Zsolt. 

 


Az eladótér

 

Képgaléria

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?