...Hogy a csibe túlélje az elsõ 24 órát!<BR>avagy amiért a Hendrix Környe Kft. vastapsot kapott...

Agro Napló
A békéscsabai, a kecskeméti és a bábolnai szimpóziumok után az év utolsó negyedévében is több mint 100 állattartó vett részt a Hendrix Környe Kft. által rendezett szakmai szimpóziumokon. Az elsõ brojler szimpózium Villányban, a második Tokajban került megrendezésre, és szép számmal jelentek meg a sertés szimpóziumon is, ahol a Piglet takarmány elõnyeit mutatták be. Minden rendezvényen magas volt a részvételi arány és az elhangzott szakmai információknak köszönhetõen folyamatosan növekszik a Hendrix Környe Kft. termékeit alkalmazók száma. Az elõadók olyan mennyiségû szakmai információt továbbítottak az audium felé, hogy azt egy cikkben nem lehet közölni, ezért most a legfrissebb brojler szimpózium programját tárjuk a nyilvánosság elé, melyet Tokajban, december 4-én a Millenium Hotel konferencia termében rendeztek.
A résztvevőket elsőként Varsádi László, a Hendrix Környe Kft. kereskedelmi igazgatója köszöntötte, és mutatta be a vállalatot és a Nutreco csoport filozófiáját. Mint elmondta, a Nutreco Cégcsoport, amely már hosszú évek óta vezető szerepet tölt be a világ lazac- és pisztráng-termelésében; a premix-és takarmánygyártás tekintetében első helyen áll Európában. A világ számos országában jelen van, két ével ezelőtt vásárolta meg a Tatabánya mellett lévő környei takarmánygyárat. A társaságot, amely egyedülálló kutatói háttérrel rendelkezik, világszerte ismerik megbízhatóságáról és széles termékpalettájának állandó kiváló minőségéről; elismertségét is ezeknek köszönheti. A Nutreco filozófiáját Környén is megvalósították, így környezetbarát technológiával és ISO 9001 minősítéssel, az élelmiszerbiztonság kritériumait szem előtt tartva folytatják jelentős szakmai múlttal rendelkező tevékenységüket: a premix-, a koncentrátum, a tápszer- és a késztáp-gyártást, illetve alapanyag-forgalmazást.

A brojlercsirkék egészségügyi helyzetének aktuális kérdéseiről Dr. Essősy Gábor tartott egy átfogó előadást, melyet Szabó Attilának, a Hendrix Környe Kft. Kelet-magyarországi baromfitakarmányozási specialistájának előadása követett, melynek témája az a vörös-színû, egyedi összetételû „MANA” brojler prestarter táp volt, melyet a naposcsibékkel egy napig kell etetni.

A baromfitápok savanyításának jelentőségéről és az ivóvíz savanyítása helyett alkalmazható megoldásról, a Nordos legújabb fejlesztésû takarmányba keverhető savanyító-anyagáról - a Nutracid Gaélis készítményről - Papócsi Péter, a Nordos értékesítési vezetője beszélt a résztvevőknek.

Végezetül Dr. Szepesi Csaba, a Hendrix Környe Kft. fejlesztési csoportjának vezetője tartott egy rendkívül színes előadást az állati fehérje- illetve antibiotikum-mentes brojler-takarmányozási rendszerről, melynek egyik első hazai képviselője a holland anyacég által kifejlesztett Greenline Poultry program. Az előadásokat egy kötetlen kerekasztal-beszélgetés valamint egy hangulatos, közös ebéd követte. Az érdeklődők bővebb információkért a Hendrix Környe Kft. képviselőihez fordulhatnak.



Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?