2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

McCORMICK és LAVERDA a VEKTOR Rt. kínálati palettáján

Agro Napló
A VEKTOR Rt. 2002-ben termékváltással kezdte az évet. A magyar gazdálkodók számára is nagyon jól csengõ márkanevek, mint a McCORMICK vagy a LAVERDA terméksorai ezentúl elérhetõk lesznek a magyar piacon is.
A gyártmánypalettát nézve, a McCORMICK minden igény kielégítésére felkészült. A 21 LE-s minitraktortól a 200 LE teljesítményû nagy traktorig a „régi-új” márka széles programot kínál. Egy éven belül pedig minden bizonnyal 270 LE motorteljesítményû és igényes felszereltségû traktorokat is szállít megrendelőinek. A McCORMICK traktor mint ahogy az egész európában a szaksajtóból is köztudott, jelenleg teljes egészében azonos a Case konstrukcióval hisz ezt gyártja tovább mint terméktulajdonos, és a tervek szerint a következő időszakban ezt fejlesztik tovább.
A McCORMICK régi patinás név, újbóli felbukkanása semmilyen averziót nem vált ki az emberekből. Sőt kifejezetten mélyen él a köztudatban és a magyar gazdálkodó családok, szakemberek emlékezetében. Az idősebbek által ismertek még a nagy nevû gyárak is – Doncaster (közép-Anglia), St.Dizier (Franciaország) – és valóban legendák szólnak e traktorok megbízhatóságáról. A McCORMICK már a század elején európai gyáraiból látta el európai vevőit. Egy tradicionális termék neve és minősége, senki számára nem kezelhető mellékes körülményként. Ezt az ARGO befektető-csoport – a nagy múltú gyártócég új tulajdonosa – is így gondolta és ragaszkodott a gyárak egyidejû megvásárlásához, csakúgy, mint a McCORMICK márkanévhez. A VEKTOR Rt. – mint magyar forgalmazó – is védjegyként és értékként kezeli a márkanevet, amely kifejezetten jótékony hatást gyakorol a termék piaci bevezetésére.
Szintén az ARGO-csoport tulajdonába került a LAVERDA cég az olaszországi Breganze-ben mûködő betakarítógép gyára is, ahol az előállított kombájn, nagybálázó, körbálázó, bálafóliázó gépek márkanév, és a gyártás kontinuitása tekintetében azonos rendezőelv érvényesül.
A LAVERDA áldozott arra, hogy valóban magas minőségi igényeknek megfelelő kombájnokat és bálázó gépeket gyártson. A hegyi kombájnokat – amely speciális termékcsoport – csak felsőfokon lehet méltatni, igazi versenytárs nélkül. Ha megismerik a partnereink, nem lesz könnyû a következő vásárlásnál dönteniük. A VEKTOR Rt. számára most az a feladat, hogy a megfelelő vevő-célcsoportra koncentráljon e termékekkel, és hathatós szakmai érvekkel – de nem mindenáron – befolyásolja vevőit. A LAVERDA egy korrekt, „letisztított” és kiérlelt konstrukció, amely a gyakorlatban problémamentesen mûködik. Érezhető és látható módon nincsenek a termékben olyan – egyébként értelmetlen – technikai kompromisszumok, amelyek csak a marketing érték növelését szolgálnák. A három dobbal szerelt kombájn nem egy öncélú, figyelemfelkeltő mûszaki fogás a gyártó részéről, hanem szigorúan szakmai szempontból megközelített helyes és innovatív megoldás.
A LAVERDA LX-sorozat (1950- 2050, 2350-2560, 2760 típusok) alapkivitelû és integrált lejtőkiegyenlítős (1740 AL, 2450 AL) modelljei mellett, az új Levelling-rendszerû ( 2350 LS, 2760 LS) szintkiegyenlítős kombájnok is megtalálhatók a kínálatban. Kiváló munkájukat a vezetőkabinból egyszerûen kapcsolható MCS (Multi Crop Separator) cséplő és leválasztó rendszer teszi teljessé.
A LAVERDA kínálata a bálázó gépek terén is gazdag. A Case nagybálázóinak megvásárlásával bővülve ragyogó mûszaki megoldásokat és széles kínálatot biztosít, kezdve az állítható kamrás VB 12.18, a nagybálázók LB-8.70, LB-12.70, LB-12.85 típusaitól, a fixkamrás FB körbálázó családon át, egészen az FBR 12 CS szeletelő-szerkezetes típussal bezárólag.
A VEKTOR Rt. értékesítési stratégiája – az új termék-kínálati szituációban – alkalmas arra, hogy humánerőforrása révén, jól használja ki a kitûnő márkák piaci esélyeit. Az idén, vélhetően éppen az a traktor, kombájn és munkagép kategória lesz keresett a magyar mezőgazdasági gép piacon, – az agrártámogatások és a kormány családi-gazdaság fejlesztési koncepciója révén – amelyet a VEKTOR Rt. a McCORMICK és LAVERDA termékek palettájáról nagy választékban kínál.
PR
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?