MONSANTO: növekvõ közép-európai szerepvállalás

Agro Napló
A cég európai vezérigazgatója a Bábolnai Gazdanapokon Bábolna, szeptember 13. – A Monsanto agráripari óriáscég európai igazgatója elsõ magyarországi látogatása alkalmával a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon számolt be a vállalat fokozódó térségbeli tevékenységérõl. Philippe Castaing látogatása jelzi a Monsanto magyarországi jelenlétének súlyát és a vállalat elkötelezettségét a közép-kelet európai régió iránt.
Magyarország és a többi, néhány éven belül az Európai Unióhoz csatlakozó állam igen jelentős mezőgazdasági kapacitással rendelkezik, ezért a Monsantonak kiemelkedő érdeke a piaci jelenlét erősítése és a vállalat eddigi eredményeinek megismertetése.



A vezérigazgató rövid látogatása alatt magyarországi partnereivel egyúttal a Monsanto megújult társadalmi filozófiáját is ismerteti. Castaing szerint a vállalat célja, hogy – mint az amerikai kontinens piacvezető növényvédőszer-gyártója és a világ második legjelentősebb vetőmag termelője – megőrizze a természet kincseit, sőt javítson azok állapotán, miközben hozzájárul a világ növekvő élelmiszer-igényének kielégítéséhez. Ezzel összhangban üzleti tevékenységében a vegyszerkutatással szemben mind nagyobb szerepet kapnak a biotechnológiai kutatások. A vállalat felismerése szerint a környezet már nem terhelhető tovább kemikáliákkal, tehát a növényeket kell alkalmassá tenni arra, hogy vegyszerek nélkül is termeszthetők legyenek.



A Monsanto hangsúlyozza, hogy az agráripar vállalatainak fokozott figyelmet kell fordítaniuk az élő környezettel való harmonikus kapcsolatra. Miközben a vállalat napi 1,5 millió dollárt költ kutatás-fejlesztésre, növekvő mértékben veszi figyelembe fogyasztói, partnerei megfontolásait is.



A Monsanto



A Monsanto a világ egyik vezető vetőmag- és növényvédőszer-gyártója. Biotechnológiai vívmányai lehetővé teszik, hogy a termelők magasabb hozamokat érjenek el alacsonyabb növényvédelmi költségek és az időjárási kockázatok csökkentése mellett. 2001-ben a vállalat teljes forgalma elérte az 5,5 milliárd dollárt. Világszerte 4 kontinensen van jelen, 380 telephelyével, 14 500 munkavállalójával, húsznál több alapkutatást végző centrumával harmadik a multinacionális agráripari vállalatok sorában.
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?