Planet AgroInternational Kft. &reg

Agro Napló
19 nyugat-európai minõségmárkával, a Planet Agro a nagyobb márkaforgalmazók közé tartozik Magyarországon. Cégünk pillanatnyilag intern irodán keresztül mûködik Pest-megyében, rövidesen nyilvános elosztócentrummal állunk ügyfeleink rendelkezésére. Cégünknél viszonteladás lehetséges – nyitottan fogadjuk viszonteladók jelentkezését.
Cégünk specializált minden olyan megfizethető technológiában, amely technológiák Nyugat-Európában ugyan mindennaposak, Magyarország számára azonban kevésbé, illetőleg abszolút ismeretlenek. A magyar mezőgazdaság fejlesztése – az ország EU-ba való belépése – sokak számára szükségessé teszi a Nyugat-Európában alkalmazott technológiák bevezetését, alkalmazását. Ilyen eset például a hígtrágya-feldolgozás.
Cégünk Magyarországon a hígtrágya injectorok első és egyetlen márkaforgalmazója. Továbbá egy kiterjesztett gépkínálattal jelentkezik a burgonyatermesztés és burgonyafeldolgozás területén. (A burgonyaültetéstől – a mélyhûtött hasábburgonyáig.)
A Solá – Perrein – Celli tervezőcégekkel együttmûködve cégünk erős termékválasztékkal rendelkezik a gabonavetés-technika területén, amellyel gondoskodik arról, hogy Magyarországon a direktvetés-technika (a szántás nélküli vetés) egyre elterjedtebbé váljon. Szintén evidens, hogy ezen direkt vető gépek a szántás utáni vetéshez kihasználhatóak, s ezáltal megfizethetőek legyenek.
A Planet Agro célja, hogy ügyfelei az általuk megvásárolt gépeket maximális termesztéstechnikai eredménnyel tudják használni.
A Planet Agro, mint magyar cég, többéves nyugat-európai tapasztalatalappal rendelkezik.

A márkakínálat áttekintése

STEENO: Steeno (Belgium), a függesztett váltva forgató eke feltalálója, Európa legrégibb ekegyárainak egyike (fennállásától, 1919 óta).
Választéka: 2-9 vasú váltva forgató ekék/3-7 vasú ágyekék/ függesztett kultivátorok/frontkultivátorok/mélylazítók, valamint 48 különböző hígtrágya injector.
A Steeno figyelemre méltó a magas kvalitatású termékek tekintetében az értékesítést követően az alkatrészellátás is rendkívül kedvező áron történik!
DELVANO: Delvano (Belgium), az egyik legjelentősebb tervezők egyike a Benelux államokban. A Delvano igen ismert mind függesztett, mind vontatott permetezőiről, valamint nagy specialitása az önjáró permetezőgépek, amelyek esetlegesen hidraulikusan állítható nyomszélességgel felszerelten, 44 méterig állítható permetezőkerettel készülnek.
CELLI: Celli (Olaszország), a gyárban évente mintegy 6000 gépet gyártanak.
Az olasz tervező termékei: (rotációs) forgóboronák és talajmarók – 1,10 –6,20 m-es munkaszél. (hidr.csukh.), ásóboronák, oldalazó talajmarók, nyesedékzúzók (szőlőbe-gyümölcsösbe), továbbá direkt vető kombinációk (tökéletesen használhatók felszántott, illetőleg tarló területre gabonavetésre). Minden direkt vető kombinációra és minden boronatípus hátuljára felszerelhető tömörítőkerék/gumigyûrûs henger/késes tömörítőhenger/csöves törőhenger/spirál törőhenger.
SOLÁ: Solá (Spanyolország), a mûtrágyaszórók valamint a vetőgépek nagy tervezője.
Függesztett mûtrágyaszóró:
– röpítőtárcsával felszerelt, öt változatban: 200-900 literig.
– röpítőtárcsával felszerelt, hét változatban: 800-2000 literig.
Vontatott mûtrágyaszóró: nyolc változatban, 1000-6400 literig.
Gabonavető gépek választéka:
1. normál függ.mechanikus vetőgépek
2. vont. mechanikus direkt vető gép, a vetőgép Magyarország számára. Alkalmazható szántás nélküli vetéshez, pl. a kukorica aratását követően közvetlen gabonavetéshez. Itt szalmaszecskázó illetőleg tárcsa szükségtelen – ez a gép tökéletes a szántás után történő vetéshez.
3. pneumatikus vetéstechnika:
Minden Solá pneumatikus vetőgép az ismert német Accord- Fase rendszerrel van felszerelve. Ezzel a vetésrendszerrel abszolút a legolcsóbb pneumatikus vetőgépek a magyar piacon.
A függesztett változatok 1200 vagy 1575 literes magtartállyal is felszerelhetőek.
A vontatott változatok 4000 és 5000 literes magtartállyal is felszerelhetőek.
A tökéletes tervezés eredményeként minden Solá vetőgép hátuljára felszerelhető egy Perrein márkájú 23 diaméteres gumigyûrûs henger.
RELIGIEUX: Religieux (Franciaország), talajmûvelő gépek francia tervezője. Választéka: függ.-vont. magyágykészítők 3-8 m-es munkaszélességig. Magyarország számára 6-8 méteres munkaszélességig szántóföldi kultivátorok forgalmazása.
GILLES és VERVAET: Gilles (Belgium) és Vervaet (Hollandia) tervezők termékeivel, a cukorrépa termesztés területén, a Planet Agro a legjelentősebb és legnagyobb gépkínálatot nyújtja.
Gilles: 6-8-12-18-24-soros mechanikus cukorrépavető gépek/6 és 8-soros 2 fázisú betakarító rendszerek önjáró bunkeres felszedővel.
Vervaet: A holland tervező 6 és 9-soros egymenetes cukorrépa-betakarító gépeivel ma az abszolút piacvezető Hollandiában- Belgiumban-Angliában-Dániában, pillanatnyilag a francia és spanyol piacon is magas értékesítési eredményeket ér el. A speciális felépítésû alvázkonstrukció páratlan súlyelosztása, azonkívül igen kedvező ára teszi a gépet nagyon népszerûvé. A Vervaet másik sikeres tervezete szintén egy háromkerekes önjáró hígtrágyakocsi. A gép a mezőgazdasági felhasználás (fûterületre és termőföldre) mellett, szennyvízcsatornák kiszivattyúzására is használható.
DEZEURE: Dezeure (Belgium), mezőgazdasági jármûvek- pótkocsik tervezője. Széles skálájú választékával az egyik legnagyobb európai tervező. Kvalitatív, nagy termékválasztékát növeli a nagyon kedvező ár is. Legismertebb termékei: hígtrágyakocsik, billenőkocsik, szervestrágyakocsik, földdömperek, silózókocsik (zöldtakarmány), – magasrakodók.
IRRIFRANCE: Irrifrance (Franciaország), az öntözőrendszerek (és azok berendezéseinek) három legjelentősebb kifejlesztőjének egyike a világon. Széles skálán kínál kerti öntözőberendezéseket, valamint mezőgazdasági öntözésekhez alkalmas berendezéseket.
GOOSSENS: Goossens (Belgium), a burgonya-betakarító gépek egyike legöregebb tervezője Európában. Goossens a megalkotója, a mostani vont.bunkeres betakarító gépeknek.
Választéka: 1 és 2-soros vont.bunkeres betakarító gépek
2-soros átrakószalagos burgonya-betakarító gépek
2-3-4 és 6-soros burgonyaültető gépek– „Avance széria”

VERHOEST: Verhoest (Belgium), belga tervező az abszolút megoldás a zöldség-betakarító gépekre a kertészvilágban. Termékei: gyökérzöldség/minden gumós zöldség-betakarító gépek/póréhagyma-betakarítók/kelvirág-betakarítók, továbbá egy nagyon erős konstrukciója a kerekbálázógép. Szembetûnő a rendkívül jó minőség és alacsony ár.
PLANET BULL: Planet Bull (Belgium), egyedien erős konstrukciója tette ismertté a tervezőt. A kompakt rakodói és teleszkópos rakodói nagyon egyszerû technológián alapulnak, árban a legalacsonyabb a magyar piacon.
PERREIN: Perrein (Francia), a mezőgazdasági munkagépek francia specialistája.
Egyik legnagyobb választéka: fronttömörítők-gyûrûs hengerek
Kis gumis gyûrûs henger 230 diaméterben (minden vetőgépre hátul felkapcsolható)
Nagy gumis gyûrûs henger 520 diaméterben (minden vetőgépre elöl, illetve minden boronatípusra hátul felkapcsolható). A tervező terméke szintén a mindenki által ismert farmflex tömörítőkerék 520 és 586 diaméterben. Továbbá gabona átrakókocsi spirállal (alkalmazható takarmány, mûtrágyaszállításhoz és átrakáshoz), mobil vetőmagtisztítók és osztályozók, vetőmagcsávázó gépek, pneumatikus vetőgépek (rendkívül ideális hegyes területre és kavicsos földre).
CITO: Cito (Hollandia), a burgonyatermesztés területén prizmázó berendezések, horizontális duo szállítószalagok, és fogadógaratok holland specialistája – esetlegesen felszerelt lehet egy speciális földtisztító rendszerrel, továbbá a raktározást illetőleg egy kamionos felrakodás előtti előosztályozó rendszerrel.
DE WAGTERE: De Wagtere (Belgium), Európában a három nevezetes tervezők egyike, aki alsórakodókat konstruál bulktermékek számára. Konstrukciója jobban ismert, mint a már mindenhol ismert burgonyasiló félpótkocsik. A mezőgazdaság számára speciális konstrukció az alsórakodó silótartály, amely akár egy leendő mezőgazdasági két/többtengelyes platószekrényes vontatott jármûre is felszerelhető. Ezzel a silótartállyal szállítható: burgonya, hagyma, gabona, takarmány, napraforgó, repce, minden répatípus stb.
A silótartály rendkívül alkalmas nagyon alacsony gabonaraktárakban történő lerakodáshoz, valamint a szállítószalagra történő közvetlen kirakodáshoz. Ez a rendszer egy abszolút gazdaságos megoldás a magyarországi viszonyok között.
CERMAX: Cermax (Belgium), a tervezőnél mindenfajta szállítószalag a kívánt méretre készített. Termékei: horizontális és vertikális szállítószalagok, faládatöltők (függesztett mûtrágyaszórók/vetőgép magtartály és burgonyaültetőgép tartály feltöltésére is alkalmasak). A tervezőnél nagy német márkák készíttetik termékeiket, igen kedvező árakon.
DE BRUYNE: De Bruyne (Belgium), a burgonya-feldolgozás abszolút feltalálója/tervezője, valamint majdnem minden osztályozórendszer védjegytulajdonosa.
Osztályozók/mosók/hámozók … széles skálakínálata.
Silók + mérők (korlátozott raktározás az osztályozás előtt és után) /csomagolók, valamint a burgonya-feldolgozás teljes gyári berendezései, egészen a mélyhûtött termékekig – pl. hasábburgonya – mindenben specializált a tervező.
BASELIER: Baselier (Hollandia), választéka 2-4 és 6-soros bakháttöltögetők. A talajmaró gép bakháttöltögető nélkül is használható. Opcióban kapható hozzá: kések + henger. A Baselier további választéka, 2-4-6-soros szárzúzók.
Jó kapcsolatunk és együttmûködésünk alapján – a nagykereskedelmi hálózattal – a Baselier termékekre, a normál katalógus árak alatt, cégünk 50 %-ig árengedményt ad.
STOPSHOCK: Stopshock (Hollandia), az esésfogók márkájaként ismert.
Az esésfogók ideálisak függesztéshez a billenőkocsikba, gyorsan és egyszerûen összeállíthatóak. A Stopshock egy kiváló termék minimális költségen.

– PR –
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?