2024. május 2. csütörtök Zsigmond

HOGYAN SZÁRÍTSUNK GABONÁT OLCSÓN?

Agro Napló
Mitől is egyedi, mitől is intelligens az OLIMAC DRAGO kukorica betakarító adapter? Sok egyszerű, praktikus és jól átgondolt műszaki megoldás mellett a gép intelligenciája elsősorban az automatikus törőlécállításnak köszönhető, amellyel az összes kukorica betakarító gép közül csak az Olimac Drago rendelkezik.

A lényeg: a rendszer minden egyes sorban önállóan működik, a többi sortól függetlenül. Az éppen betakarításra következő kukoricanövény szárának vastagságához történik a törőlécek közötti távolság beállítása. Forradalmian új ez a megoldás, amely lehetővé teszi az összes kukoricacső begyűjtését a táblán elhelyezkedő kukoricanövényekről. A szár lehúzását végző törőhengerek is extra hosszúságúak, amely szintén hozzájárul a veszteségmentes betakarítási folyamathoz. Energiatakarékos, vízszintes működésű szárzúzó kések szántásra tökéletesen alkalmas tarlót készítenek elő. Ebben a rendszerben a kukoricacsövek letörése a kukoricanövényről rendkívül kíméletesen történik. Az Olimacnál abszolút nem keletkezik veszteség, gyorsan végbemehet a tökéletes kukorica betakarítás. A gép minimális veszteséggel alkalmazható napraforgó betakarítására is.

A Pannonagri Kft. munkatársai folyamatosan járják a világot. Szakmánk a gabonaszárítás és egy USA-beli, valamint több franciaországi és több törökországi szakmai utazás is meggyőzött arról, hogy nekünk is fel kell készülnünk a klímaváltozás által előidézett hatások kezelésére. Ezekben az országokban is ugyanolyan szárítók működnek, mint Magyarországon, a hűtés azonban általában külső hűtősilókban, szellőztethető tárolókban történik. Kettős nyereséget érhetünk el: a mag jól lehűl, ugyanakkor az utolsó, az egyensúlyi nedvességtartalomig még hátralévő 2-3 vízszázalékot fűtés és gázfelhasználás nélkül, a magban elraktározott hő kiszellőztetésével vonjuk el. A Pannonagri Kft. nemcsak jó minőségű és olcsó mobil és stabil gabonaszárítókat forgalmaz, de folyamatos és szakaszos üzemű szárítókhoz átfolyó rendszerű hűtősilókat, valamint egyszeri feltöltéssel alkalmazható 100–200–300 tonna befogadóképességű hűtősilókat is ajánl és kivitelez. Ön se legyen ellensége saját pénzének! Döntsön gyorsan, hogy a szárítási szezonban már hűtősilók termeljenek Önnek hasznot!

Petróczy László 06-30/9563-034

2890 Tata, Toldi M. u. 15/A,

Tel.: 06-34/487-111, fax: 06-34/487-222

pannonagri@t-online.hu

www.pannonagri.hu

 


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!