Melyek az I. osztályú nyers kecsketej minõségi követelményei?

Agro Napló
Az I. osztályú nyers tejnek számos tulajdonságnak (érzékszervi, fizikai és kémiai), valamint követelménynek kell megfelelnie.
Külső jelleg: fehér szín, egynemû, látható elváltozásoktól mentes. Szag: Jellegzetes, idegen szagtól mentes. Íz: Jellegzetes, idegen íztől mentes. Tisztaság: Idegen anyagtól, szennyeződéstől mentes. A tejalkotórészek mennyisége: természetes összetételnek megfelelő legyen. Sûrûség: 20 °C-on: legalább 1,028 g/cm3 Savfok, vagy pH érték: legfeljebb 7,05/6,6-6,8 Fagyáspont: - 520 °C, vagy ennél alacsonyabb hőmérséklet Mikrobaszám:
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?