2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Python Optima - Új dimenzió a kukorica korai posztemergens gyomirtásában

Agro Napló

A Python Optima új, kukorica korai posztemergens technológiai csomag magról kelő egy- és kétszikûek ellen, egyedülálló hatékonysággal problémás kétszikû gyomokkal szemben. A csomag 6 ha-os kiszerelésû, 20 kg tömegû.

Tartalma a következő:

1,8 liter PythonTM 280 SC (0,3 l/ha)

15 liter Click Combi* (2,5 l/ha)

3 liter Polyglycol 26-2N (0,5 l/ha)

0,6 kilogram LontrelTM 72 SG (100 g/ha)

A csomagban található három gyomirtó szer összesen 5 különböző hatásmechanizmusú hatóanyagot tartalmaz, amely biztosítja a széles hatásspektrumot és a tökéletes hatást.

A csomagban lévő minden készítményt a kukorica 6 leveles fejlettségig lehet kijuttatni, ami nagyfokú rugalmasságot biztosít az időzítésnél. Szerencsére a gyomnövények fejlettsége sem korlátozza túlságosan a technológiát, mivel a csomag akár a 6–8 leveles kétszikû gyomok ellen is jól használható. A magról kelő egyszikûek közül a kakaslábfû és a muhar fajok 5 levélig, a vadköles, a magról kelő fenyércirok és a pirók ujjasmuhar 3 leveles korig érzékeny. Újdonság, hogy az évelő kétszikû gyomok ellen lehetőségünk van a kezelés egy menetben történő elvégzésére.

A csomag kimagaslik a szegmens többi szereplője közül azzal, hogy szárazabb időben is rendkívül látványos hatást képes elérni. Sőt, napsütéses időjárásban rendkívül gyorsan, már néhány nap alatt látványos perzseléses hatást fogunk tapasztalni.

A Python Optima a fejlettebb kétszikû gyomok ellen is biztonsággal alkalmazható. A hagyományos korai posztemergens technológiák esetében a gyomnövények fejlettsége nem lehet nagyobb 4 levélnél, ellenkező esetben számos gyom túléli a kezelést. Ilyenek a libatop fajok, a napraforgó, a selyemmályva, az ebszikfû, az ugari szulákpohánka stb.

A Python Optima rendkívül rugalmasan kijuttatható, mivel képes akár a 6–8 leveles, problémás gyomokat is lepusztítani. A legutóbbi gyomfelvételezés szerinti legfontosabb 60 gyomnövény közül az összes magról kelő kétszikût elpusztítja. Ráadásul képes a legfontosabb évelő gyomoknak (a mezei acat, a fekete üröm, a vidra keserûfû és a mogyorós lednek) nem csak a levelét leszárítani, hanem a gyökerekbe felszívódva azok későbbi kihajtását is megakadályozni. Ezzel egyedülálló a piacon.

A csomagban lévő 5 hatóanyag biológiailag szelektív a kukoricára. Eltérő vízoldékonyságuknak köszönhetően a Python Optima egyedülállóan gyors és tartós (6–8 hét) talajon keresztüli hatással is rendelkezik, aminek köszönhetően a betakarításig gyommentesen tartja a területet.

Különösen ajánljuk a terméket azoknak, akik az acetoklór hiánya miatt olyan egyszikûirtót keresnek, amely levélen keresztüli hatása mellett tartamhatással is rendelkezik, akiknél egyre nagyobb nehézséget jelent az egyszikûek elleni védelem, akiknek mezei acattal erősen fertőzött területeiken eddig nem tudták a korai posztemergens technológiát használni, akiknek kellemetlen tapasztalatai voltak 2012-ben más korai posztemergens készítményekkel. Biztatunk mindenkit arra, hogy keresse és próbálja ki a Python Optima néven futó termékünket.

 

 


™ a Dow Chemical Company vagy a Dow leányvállalatának márkaneve

* az Oxon védjegye

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!