HYBRIROCK - A kõkemény profithajtó

Agro Napló
Nagy lehetõséget nyújt a szélsõséges idõjárás az õszi káposztarepce termelõknek megismerni és megtapasztalni a német megbízhatóságot és a KWS genetikai elõnyét az idei tavasszal.

A KWS SAAT AG repcenemesítés sikerességének titka nem csak a genetikai sokszínûségben rejlik, hanem abban, hogy bevételeinek jelentős részét a kutatás-fejlesztésbe forgatja vissza. Ennek a folyamatos megújulásnak köszönhetően a KWS SAAT AG egy olyan erős és az időjárási szélsőségekkel is harmonizáló portfolióval rendelkezik, amelyek méltán fogják továbbvinni a Triangle Brand nevet. A KWS repcék a tágas vetésintervallumuknak és az intenzív korai fejlődési erélyüknek köszönhetően ideális fejlettséggel mentek a télbe. A kifagyással, télállósággal szembeni elvárások és az időjárási szélsőségek miatt a KWS repce nemesítői folyamatosan dolgoznak a legtökéletesebb hibridek megalkotásán. A korai fejlődés és a télállóság vizsgálatának eredményeként elmondható, hogy az új generációs KWS hibridek és a versenytársak között jelentős különbséget adott.

 


 

Arra a kérdésre, hogy „A jó repcének kell-e cégér?” Vagy elegendő elhinnünk azt, amit a szemünk lát (például egy fajtatábla), már nem olyan egyszerû választ adni.



A KWS használja kizárólagosan azt a narancsszínt csávázó színezékként, amelynek megléte a vetőmagon, egyértelmûen utal a fajta tulajdonosra. Ezek nyomait a maghéjon sokáig megfigyelhetjük, akár az áttelést követő 3-4 hét után is (2. kép), ameddig a gyökérzet oly mértékben nem öleli át, miután már nem lehet azonosítani.

 


 


 

 

A HYBRIROCK hibrid az MgSzH-s eredményeit tekintve méltán léphet a Triangle nyomdokaiba a nagyon magas mag- és olajtermésével. Egy csapadékos 2010-es esztendő vagy a 2011-es aszályos ősszel az elhúzódó vetésidő esetén is nagy biztonsággal vethető később is. Kiváló télállósága mellett a korai virágzásának, stabil szárának és a Phoma elleni ellenállóságának köszönhetően a Nyugat-Európai piac kedvelt hibridje.

 

A HYBRIROCK a 2011-es klimatikus viszonyok között is megmutatta, hogy sziklaszilárd alapokon nyugszik.



1. A robbanásszerû korai fejlődési intenzitásának köszönhetően (1. kép) nem ritkán 35-45 cm tőlevélrózsa átmérő



2. A magas télállóságának köszönhetően a -20 ºC-os, hótakaró nélküli 2 hétben csak minimális kifagyás (2. kép)



3. A tavaszi intenzív fejlődése is genetikai előnyének köszönhető (3. kép)



 


 

 


 

 


 

Pintér János

termékmenedzser

 




Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
KWS őszibúza-fajták az élvonalban

KWS őszibúza-fajták az élvonalban

A KWS búza fajtái Európa szinten nagy jelentőséggel bírnak és kijelenthetjük, hogy mindenhol az elsők között vannak a gazdák választásánál. A hazai te...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!