2024. május 3. péntek Tímea, Irma

Gép-Mix - a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával

Agro Napló
3,5 millió Eurós beruházás a Mitas rumai gyár fejlesztésére A CASE IH AFS Connect: segítjük a felhasználókat a gépeik hatékonyságának növelésébenFranz-Bernd Kruthaup a kijelölt ügyvezetõ igazgató Ha minden csepp számít Horsch szeminárium Maxxum EP - erõs, sokoldalú és költséghatékonyMûtrágyaszerviz alkalmazás Androidos okostelefonokhoz SYNKRO szántóföldi kultivátor Termékinformáció: TeeJet IC-18 / NH3, BoomPilot ECU, Matrix 570VT Új ArmaTrack modellek a „színpadon” – várva várt 90-100-110 Le-s erõgépekÚj elnökség a MEGFOSZ élén Új festõüzem a Claas franciaországi gyárában – Az alapokat már lefektették Új raktárbázist épít a Väderstad Väderstad tavaszi országjáró körút

3,5 millió Eurós beruházás a Mitas rumai gyár fejlesztésére



A Cseh központú autógumi gyártó Mitas bejelentette, hogy 3,5 millió Eurós fejlesztést hajt végre a rumai gyárában (Szerbia). A gyár stratégiailag jól elhelyezett, hogy ellássa az Oroszországot mióta Szerbia és Oroszország között különleges kereskedelmi egyezmény lépett életbe. A rumai gyárat 1981-ben építették és mezőgazdasági gumiabroncsokat gyárt. A Mitas tulajdonába 2008-ban került.



„A rumai gyár kihasználja a Szabad Kereskedelmi Egyezményt Szerbia és Oroszország között.” – mondta Jaroslav Cechura, a Mitas vezérigazgatója. A Mitas bővíti a radiál traktor és kombájn gumiabroncsok gyártási kapacitását. Jelenleg a rumai gyár alkalmas például az orosz gazdálkodók széles körében használt nagy radiál gumiabroncsok gyártására.



„Szerbia egy szárnyaló sas”.- fogalmazott Cechura. Szerbia stratégiai elhelyezkedése, képzett munkaereje, a hatékony termelési költségek és az EU tagjelöltségi státusza teszi egy tökéletes ugródeszkává a magasröptû EU vállalatok számára.



A rumai egység nemrég szerezte meg az ISO 9001 minősítést az SGS-től (www.sgs.com). 2012-ben az ISO 14001 környezetvédelmi menedzsment rendszer kerül bevezetésre. „A gyár megváltoztatta a pénzügyi áramlások és beszerzés felügyeletét/áramlását, javította a termelést, bevezette a minőségirányítási rendszert, elkezdte a gépek fejlesztését, bevezette a vállalatirányítási rendszert (SAP) és bevezetett egy ún. Balanced Score Card rendszert.” – mondta Ivo Somr üzemvezető.

 

 

 

 







A CASE IH AFS Connect: segítjük a felhasználókat a gépeik hatékonyságának növelésében

 

Az új telematika rendszer számos előnyt kínál 

A CASE IH egy innovatív telematikai rendszert mutat be a 2012-es szezonban / Két telematika változat vásárolható a Magnum traktorokhoz és az Axial-Flow kombájnokhoz / Utólag is telepíthető / Telepíthető nem CASE IH gépekre is / A gépeken való alkalmazás optimalizálható a CASE IH AFS Connect telematika használatával

 

 


 

 

A 2011-es Agritechnika kiállításon a CASE IH egy új, innovatív telematika rendszert mutatott be, amely a 2012-es szezontól vásárolható meg az összes CASE IH traktorhoz és kombájnhoz. Az AFS Connect lényege egy olyan rendszer, amely valós időben biztosít megbízható adatátvitelt a traktorokról és kombájnokról a központi telematikai szerverre GSM mobiltelefon hálózat használatával. Ennek segítségével a Case IH vásárlói és márkaképviselői használhatják a Case IH telematika online rendszert a teljesítmény adatok kiértékeléséhez, valamint a gépek kihasználtságának és mozgásának optimalizálásához. 



"Az új AFS Connect telematika rendszerrel a felhasználók – különösen az egy időben több gépet használó nagygazdaságok és bérvállalkozók– maximálisan kihasználhatják a gépeik kapacitását.” - magyarázza Ulrich Sommer, az AFS új európai marketing igazgatója. 



Az új AFS Connect telematika rendszer két változatban lesz megvásárolható. Az "AFS Connect Manager" az alapszintû csomag, amely flottakezelést tesz lehetővé és olyan biztonsági funkciókat tartalmaz, amellyel megakadályozható a géplopás és az engedély nélküli használat. A rendszer a riasztásokat szöveges SMS üzenetben, vagy e-mail-ben küldi el, ha a GPS adatok alapján a gép elhagyta a korábban meghatározott területet. 

 

Az AFS Connect teljeskörû adatelemzést tesz lehetővé 



Az "AFS Connect Executive" változat kiterjeszti az alapszintû csomag funkcióit, így teljeskörû adatfigyelő és elemző funkciókat is tartalmaz. Az AFS Connect Executive a gépek CAN Bus vezérlő rendszeréhez csatlakozik, ami lehetővé teszi fontos gépadatok – mint pl. a motor hatékonyság, a beállítási adatok, a teljesítmény paraméterek – valós idejû figyelemmel kísérését. 



Az alapszintû AFS Connect Manager változat utólag is költséghatékonyan beszerelhető az összes Case IH kombájnba és traktorba, valamint más gyártók gépeibe is. Az AFS Connect Executive változat 2012 tavaszától vásárolható a Magnum traktorokhoz és a 230-as sorozatú Axial-Flow kombájnokhoz. 

 

Távolról figyelhető és szabályozható teljesítmény paraméterek és gépbiztonsági adatok 



A Case IH Connect telematika rendszer olyan fontos adatokat gyûjt össze, mint pl. a teljesítmény, a hozam, a szemnedvesség, a gépbeállítások és a figyelmeztető/karbantartási üzenetek, amelyekhez azután a Case IH telematikai internetes weboldalán lehet hozzáférni. A rendszer nagyszámú funkciót tartalmaz a legmagasabb szintû biztonság érdekében: 



- Kritikus mûködési állapotokra vonatkozó figyelmeztető üzenetek (hőmérséklet, nyomás, elektronika) 



- A virtuális kerítéssel körülvett területek meghatározása és figyelemmel kísérése automata értesítéssel, amennyiben a gép elhagyja a beállított területet (pl. géplopás esetén) 



- Automata értesítés küldése szöveges SMS-ben, vagy e-mail-ben kritikus mûködési paraméterek esetén 



- Automata értesítés üzemanyag lopás esetén az üzemanyag tartály szint folyamatos figyelése során

 

A rendszer által kínált adatelemzési lehetőség használható a gazdaság teljesítményének összehasonlítására is. Például, anonim összehasonlítások végezhetők más felhasználókkal/gépkezelőkkel annak eldöntésére, hogy az üzemanyag fogyasztás eltérő-e az egyes gépkezelők esetén, hogyan alakul a munkaterület megközelítéséhez szükséges idő, valamint hogyan optimalizálható a gépek beállítása és hogyan csökkenthető a holtidő. Az összegyûjtött adatok alapján megtehetők a költségcsökkentést célzó szükséges lépések. 



A rendszer segítségével pontosabban mérhető az is, hogy a gépbeállítások módosítása milyen hatással van az üzemeltetési költségekre. A bérvállalkozók számára a telematika rendszer kiegészítő adatokat biztosít a számlázáshoz. 

 

Továbbfejlesztett MAX Service szolgáltatás



Az új Case IH Connect telematika rendszerek összeköttetésben állnak a CASE IH MAX Service szolgáltatással is, amely további diagnosztikai és karbantartási előnyöket biztosít. A Case IH vevőszolgálati csapata és márkaképviselői képesek távoli karbantartást végezni azáltal, hogy online kielemzik a gépek diagnosztikai és szerviz adatait.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Franz-Bernd Kruthaup a kijelölt ügyvezető igazgató

 



2012. március 1-től Franz-Bernd Kruthaup a kijelölt új ügyvezető igazgató a Grimme Landmaschinen GmbH. & Co. KG vállalat élén. A pozíció szerint a teljes értékesítésért felelős világszerte.



1984-ben, mint mezőgazdasági gépészmérnök gyakornok kezdett el dolgozni. Miután befejezte mérnöki és üzleti tanulmányait a Grimme értékesítési osztályán, mint a Grimme és Damme területi képviselője kezdte meg munkáját 1992-ben.



2008-ban vette át a Grimme burgonya gépek divízió értékesítési üzletágának vezetését. Franz-Bernd Kruthaup csatlakozik a vezetői csapathoz, mint negyedik ügyvezető igazgató Franz Grimme, Klemens Kalverkamp and Jens Walter mellett.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 



Ha minden csepp számít

 



 

BARGAM ELIOS 2700/18-250 szántóföldi vontatott permetezőgép

 

Az INTERAT Zrt. által forgalmazott GAMBETTI-BARGAM permetezőgépek között széles választékban találhatók meg a vontatott szántóföldi permetezőgépek, hidraulikus mûködtetésû szórókerettel.



Az ELIOS 2700/18-250 típusú permetezőgép tartálytérfogata 2700 liter, munkaszélessége 18 méter, szivattyúja akár 250 litert szállít percenként. Az ELIOS gépek azonban megvásárolhatók 16, 18, 20, 21, vagy 24 m-es hidraulikus nyitású, oldalt záródó BDL, vagy BDLA típusú szórókerettel is. A BDLA keretekre a légzsákos kiegészítés utólagosan is felszerelhető.

 


 

 





Mindkét típus (BDL, BDLA) esetében lehetőség van a keret-tagok egyidejû nyitására, jellemzően a traktor saját hidraulikavezérlő karjával, amennyiben az erőgép kevés csatlakozóval rendelkezik. De mivel minden kerettagot önálló munkahenger mozgat, lehetőség van a tagok külön-külön mozgatására is, leginkább egy elektrohidraulikus szeleptömb alkalmazásával. 

 


 



A szórókereteket érdemes kiegészíteni egy függőleges irányú rezgéscsillapító egységgel is, amelynek erőssége pneumatikusan állítható. Ez a rugózó elem védi a keretet a talaj felől érkező rázkódásokkal szemben, így növelve annak élettartamát, valamint a szórás egyenletességét.



Minden vontatott per¬metezőgép alapfelszereltsége a nagyméretû tisztavíz átmosató tartály, a kézmosó víztartály, az állítható nyomtávolság. 



A permetezőgépek rendelhetők merev vonórúddal, nyomkövető vonószerkezettel, vagy multifunkcionális vonóberendezéssel. 



A BARGAM permetezőgépek a legjobb minőségû részegységekkel vannak szerelve, említést érdemelnek az ARAG permetezőgép szerelvények, elektromos szakaszolók, vegyszerbekeverők, az ANNOVI REVERBERI membránszivattyúk, valamint az ARAG és MÜLLER permetezőgép szabályozó computerek és sorvezetők.





Az INTERAT Zrt. magasan képzett szakemberei, szervizszolgálata és nagy raktárkészlete a felhasználók részére növeli az üzemeltetés biztonságát. 



Készítette: INTERAT ZRT.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Horsch szeminárium



A Horsch UK 2012. március 7-én tartotta meg első szemináriumát Linconshire Show keretében az EPIC Center központban.



Több mint 250 ügyfél és értékesítő partner részvételével volt lehetőség meghallgatni a kiváló előadókat és az informatív előadásokat.



Elsőként Stephen Burcham (Horsch UK) köszöntött mindenkit a neves helyszínén, majd bemutatta a nap első előadóját Michael Horsch urat. Michael Horsch előadása, ahogy az megszokott érdekesnek bizonyult.



A második előadó Prof. Dick Godwin volt, aki éveken át talajjal kapcsolatos munkákat végzett és nagy hozzáértéssel és tapasztalattal rendelkezik az Egyesült Királyság talajának mûködéséről. Vázolta annak tömörödésének és a vízelvezetés gondozásának fontosságát, valamint a talajmûvelés hatásait és a szerves anyag, valamint hogy mekkora kár keletkezik a talajban a betakarításkor.



A harmadik előadást Bill Petrie tartotta, Petrie Úr a mûtrágya iparágon belül dolgozott szinte egész karrierje alatt. Előadása a kombinált vetésre terjedt ki és a starter mûtrágya szükséges alkalmazására.



Az ebédet követően a negyedik felszólaló Andrew Manfield volt. Manfield Úr egy mezőgazdasági termelő, aki nagy szószólója a CTF-nek (Controlled Traffic Farming). Ismertette a rendszer mûködését a gazdaságában, és azt hogy egy új géppel nem kell nagy beruházást végrehajtani, hogy élvezzük az előnyöket. Az előnyök láthatóak a csökkenő talajtömörödésnél, csak figyelni kell hogyan mûveljük a földet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maxxum EP - erős, sokoldalú és költséghatékony 

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!