Hír-Mix

Agro Napló
A-tól Z-ig a Magtár Kft. kínálatábólSzentlõrinci GAZDANAPOK - a fejlõdõ vidék vásáraA mezõgazdaság pozitív jövõkép

A-tól Z-ig a Magtár Kft. kínálatából

 

A MAGTÁR Kft. a BAUER öntözési és hígtrágyakezelő gépek magyarországi forgalmazójaként a RAINSTAR öntöződobot állította ki a második alkalommal megrendezett AgrárgépShown, Etyeken. Az alapmodell bármely területi formához és mérethez megfelel, költség- és energiatakarékos öntözést, kényelmes kezelést és magas üzembiztosságot biztosít hosszú időn keresztül. Öntözőgép kínálatukban megjelent a PIVOT-rendszerek mellett az új technikai megoldásokban bővelkedő saroköntözős (CORNER) rendszer is.



Standjuk egyik fő látványossága a KRONE önjáró silózója volt (KRONE BIG X) – egy 510 lóerős modell –, amely már képes egy 120-130 tonna/órás betakarítási teljesítményre kukoricában. Ráadásul kiváló fogyasztási értékeket mutatva; akár a 0,6-0,7 liter/betakarított tonna is elérhető 100 százalékos szemroppantás és egyenletes szecskahossz mellett. Újdonság a KRONE BELLIMA fixkamrás bálázó, amely a régi KR-130-as típusnak a továbbfejlesztett változata. A KRONE COMPRIMA nagyon tömör, nagy súlyú bálákat képes készíteni, ráadásul hiába fixkamrás, 5 cm-enként mégis változtatható a bálaátmérő 1,25–1,5 méterig. A nagyszámú munkagépkínálat mellől azonban nem hiányozhattak a 21 éve forgalmazott MASSEY FERGUSON erőgépek sem.

 





 

 

 

Szentlőrinci GAZDANAPOK - a fejlődő vidék vására

 

Idén újabb tíz évre szóló szerződést kötött az ország negyedik legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása és vására, a Szentlőrinci Gazdanapok megtartásáról a helyi önkormányzat és a Baranya Megyei Vállalkozói Központ. A BMVK legnagyobb projektje 1994-ben indult útjára, sikerességének záloga pedig a Szentlőrinc városával közös áldozatvállalás, az egyenrangú felek korrekt partnerkapcsolata.



Az idei Gazdanapok augusztus 10–12-dike között a szakkiállítások tematikájának megtartása mellett kiemelkedően a helyi termelőkről szól. Céljai között elsődleges szerepet kap a régió és az ország mezőgazdasága valamint élelmiszeripara szinte teljes vertikumának megjelenítése. De kiemelt célkitûzés a hazai termékek és a vidék értékeinek, kultúrájának, hagyományainak közvetítése, illetve a vállalkozás- és vidékfejlesztési célok támogatása – ezzel is hozzájárulva az ország gazdaságának, különös tekintettel a vidék felemelkedéséhez.



A Gazdanapok bemutatkozó lehetőség a mezőgazdasági vállalkozóknak, az őstermelőknek, kereskedőknek és a szolgáltatóknak valamint a hagyományos kézmûves mesterségek képviselői számára is – ugyanakkor a mezőgazdasági innovációk, az új módszerek és technológiák is teret kapnak a rendezvényen.



Nem hiányoznak majd természetesen a kóstoló standok, a szabadtéri gép- és a gazdasági haszonállat bemutatók, továbbá a szórakoztató programok sem, mint ahogy a szakmanapokon a neves előadók és az agárpolitika képviselőinek konferenciái sem.



Olvassa online    


 

 

 


 

 

 Miről beszélünk, amikor a fû szilázs minőségéről beszélünk?

 

UBM megoldások takarmánytartósításra

 

Mikotoxin vizsgálat könnyen, a Noack Kft-től!

 

Szaktanácsadói állásajánlat

 

 

 

 


 

 

 

A mezőgazdaság pozitív jövőkép

 

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) társelnöke, Kesjár Kamilla és Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. első embere a jövőbeni együttmûködésről írtak alá szerződést az AGROmashEXPO-n.




A kooperáció a versenyképes, és hosszabb távon is fejlődni tudó családi gazdaságok – mint az agrárium meghatározó szereplői – speciális igényeire épül. Az Axiál fontos feladatának tartja a társadalmi felelősségvállalást, így a jövő nemzedékek szakmai generációjának támogatását. Az AGRYA számára pedig kiemelten fontos, hogy az új technikákra és technológiákra, a változásokra különösen nyitott fiatal gazdálkodói réteg minél több információt kapjon az innovatív megoldásokról illetve a technikai újdonságokról.





Az együttmûködés keretében az Axiál részese a 2012 februári Fiatal Gazda Konferencia programjának, az Axiál Szakmai Napok keretében pedig külön sor kerül a fiatal gazdákat megcélzó szakmai eseményekre. De jó szülő módjára ott áll majd az Axiál az AGRYA mögött a Vidék Kaland Hivatásos Program, az Egyetemi Fiatal Gazda Klubok szakmai rendezvényeinek összeállításában és az Axiál a Jövő Szakemberéért program keretein belül is.



A partnerek abban bíznak, hogy együttmûködésük közép és hosszú távon segít abban, hogy a magyar mezőgazdaság és a gazdálkodók még jobban be tudják tölteni szerepüket az élelmiszer-előállításban éppúgy, mint az agrárium társadalmi és szociális területén. Az eredményes mezőgazdaság a munkájából tisztességesen megélni képes sikeres gazdákat, fejlődni képes, nyereséget termelő agrárérdekeltségû cégeket és elégedett fogyasztókat jelent.



A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA és az Axiál Kft. jövőbeni együttmûködéséről    



Legyen Ön is fültanúja  



Új Mezőgazdasagi Magazin videója 

 

 


 

 

 


Nagyításhoz katt a képre

 

 

 


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!