2024. május 3. péntek Tímea, Irma

Hír-Mix

Agro Napló
80 éves a Nitrogénmûvek Zrt. A Dunántúl egyik legmeghatározóbb szakmai rendezvénye a Baranyai GazdanapokAxiál siker a Baranyai GazdanapokonAz új idõjárási vészjelzõ rendszer elérhetõ az AGRO NAPLÓ honlapján Iratkozzon fel a www.agronaplo.hu szakportál hírleveléreKiállítói innovációs különdíjat kapott a Farmer Expón a PioneerTeljesen új MASSEY FERGUSON 7600 sorozatú traktorok 185-tõl 235 LE-ig


 

80 éves a Nitrogénmûvek Zrt.



A Nitrogénmûvek Zrt. idén ünnepli fennállásának 80. évfordulóját, melyet jubileumi rendezvénysorozattal kíván emlékezetessé tenni.



A magyarországi nitrogénmûtrágya-ipar bölcsője a Nitrogénmûvek Zrt., mint az első hazai ammónia- és mûtrágyagyár 1931-ben Pétfürdőn épült fel. Napjainkra a Nitrogénmûvek Zrt. a magyar piac meghatározó fontosságú mûtrágyatermelőjévé vált. Fontos feladatának tartja a munkaerő megbecsülését és a társaság nyugdíjasairól való gondoskodást.



A társaság 2011. szeptember 3-án két helyszínen ünnepelte az elmúlt 80 évet. A Pétfürdői Közösségi Házban a Nitrogénmûvek Zrt. nyugdíjasainak szakmai rendezvényére került sor, majd a Nitrogénmûvek Zrt. kiváló munkavállalója cím ünnepélyes átadása következett. Ezzel egy időben levetítették a társaság múltját és jelenét bemutató filmet, és kiosztásra került a magyarországi nitrogénmûtrágya-ipar bölcsője, a péti Nitrogénmûvek 80 éve címû fotókkal illusztrált könyv is.



Ezen a napon a pétfürdői ligeti nagyszínpadon országos hírû fellépők szórakoztatták a Nitrogénmûvek Zrt. Családi Napján megjelent munkavállalókat, családtagjaikat és barátaikat. Az egész napos kulturális és sportprogramot tûzijáték és utcabál zárta.



A Nitrogénmûvek Zrt. a jubileumi évet a Vajdahunyad várában megrendezendő kiállítással fejezi be. 2011. december 6-án ünnepélyes megnyitóval kezdődik a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a magyar mûtrágyaipar és Nitrogénmûvek Zrt. történetét bemutató kiállítás, mely közel két hónapig látogatható.

 




 

 

 

 

 

 

 

 

A Dunántúl egyik legmeghatározóbb szakmai rendezvénye a Baranyai Gazdanapok



A szakvásár elsősorban a legújabb termeléstechnológiáknak, gépeknek, innovatív fejlesztéseknek, állatkiállításnak, kis- és nagytermelőknek, külföldi partnereknek, üzletembereknek és nem utolsó sorban a közönséget vonzó szakmai és szórakoztató programoknak adott teret 2011. augusztus 12-14.-e közt Szentlőrincen a Kiállítás és Rendezvénycentrumban.  www.agronaplo.hu/talalkozzon/21



Az AGRO NAPLÓ a kiállítás médiatámogatója

 

 


 

 

 

 

Axiál siker a Baranyai Gazdanapokon



Fontos megjelenésnek tartja az Axiál a regionális rendezvényeken való részvételt is, hiszen a leghatékonyabb partnerkapcsolati lehetőség a személyes jelenlét. Az idei háromnapos találkozón is több száz olyan gazdával volt módjuk véleményt cserélni, akik az általuk forgalmazott gépek használói, vagy akár jövőbeni tulajdonosai. Idén a Baranyai Gazdanapok Nagydíját kapta az Axiál az általuk forgalmazott Manitou 735-ös elismeréseként, amelyről Tarnai Bálint termékmenedzser informálta röviden a rendezvény médiapartnereként is jelenlévő Agro Naplót.



A Manitou 735-ös típusú gép különlegessége a Powershift váltó, s bár ez a kivitel valójában nem ismeretlen a magyar piacon, az Axiál Manitou kínálatában újdonságnak számít. Nyugat-Európában igencsak elterjedt ez a váltófajta, viszont a hazai viszonyok közepette korábban nem merült fel az igény az ilyen kialakítású gépekre. A Manitou hosszú távú terveiben azonban az szerepel, hogy csak powershiftes váltókat alkalmaznak, ezért idén év elején az Axiál behozott egy ilyen típusú gépet, amellyel egy bemutatósorozaton vettek részt április elejétől egészen június közepéig. A hetente mintegy húsz helyen megtartott bemutatóval nagyszámú partnerhez jutottak el a géppel, így közvetlenül mutathatták be az érdeklődőknek a Manitou ezen váltótípusú megoldását. A már jól bejáratott, mûködő technológia különlegességének köszönhetően a gép 40 km/h maximális sebességre képes – amellett, hogy hivatalosan is alkalmas és levizsgáztatható vontatásra.



Az Axiál Kft. képviselői sajtótájékoztató keretében részletesen ismertették újdonságaikat. Széles kínálatukban szerepel az új QUADRANT 3300 kockabálázó széria, a LINER 3100 típus, a LINER 450/420/370 sorozat, a CORTO 3200 F PROFIL / 3200 FN PROFIL és a 2800 F PROFIL fûkaszák, a DISCO 3100 F PROFIL kaszák ACTIVE FLOAT rendszerrel, valamint három új ROLLANT PRO körbálázó típus leereszthető aprítódob fenéklemezzel, a DISCO 9100 RC CONTOUR fûkasza illetve az új AVERO 160 kombájn. A technológiai újítások közül pedig a PROFI CAM 3 kamerarendszer, valamint a TERRA TRAC járószerkezetek jókora választéka képviseli a jelentősen bővült ajánlatot.

 

 

 

Az új időjárási vészjelző rendszer elérhető az AGRO NAPLÓ honlapján



Az OMSZ új riasztó- és veszélyjelző rendszere 2011. augusztus 1-től kezdte meg mûködését. A veszélyes időjárási jelenségekre kiadott riasztások és fgyelmeztetések folyamatosan nyomon követhetők már az Agro Napló honlapján is:

Kattintson a  www.agronaplo.hu időjárás rovatára!

 



 

Iratkozzon fel a www.agronaplo.hu szakportál hírlevelére



Iratkozzon fel a www.agronaplo.hu szakportál hírlevelére, melyből minden hétfőn értesülhet az agrárium legfrissebb információiról! Kattintson a www.agronaplo.hu főoldalán a „Hírlevél feliratkozás” ikonra! (www.agronaplo.hu/regisztracio )

 

 

 

Kiállítói innovációs különdíjat kapott a Farmer Expón a Pioneer



A Pioneer-nak ítélte a Kiállítói Innovációs Különdíjat az Őstermelő-Gazdálkodók Lapja az idei debreceni Farmer Expón – tartalmazza a Pioneer közleménye. A hivatalos indoklás szerint, „a társaság széles palettájú, minőségi termékválasztékkal segítette a termelők munkáját”.

 


A díjat Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára

adta át Szilágyi Sándornak, a Pioneer kelet-magyarországi területi képviselőjének

 



A közlemény szerint külön is kiemelték a PR37N01 hibridet, amely az idén Magyarország legnépszerûbb, legnagyobb területen termesztett kukoricahibridje volt, és az utóbbi időszak szélsőséges évjáratainak mindegyikében kimagaslóan teljesített. A cég P9494-FAO 390 hibridje pedig mind a termékfejlesztési, mind a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) hivatalos kísérleteiben kiugró terméseredményeket ért el. A társaság innovációs szakértelmével, kutatási-fejlesztési eredményeivel megalapozza az eredményes kukoricatermesztést a gazdálkodók számára – áll a különdíjat kísérő indoklásban.

 

 

 

Teljesen új MASSEY FERGUSON 7600 sorozatú traktorok 185-től 235 LE-ig



A teljesen új, MF széria bevezetésével a Massey Ferguson négy, nagy teljesítményû, sokoldalú traktormodellt jelenít meg a piacon. Ezek a gépek a jól bevált, díjnyertes technológiát a legújabb, kis fogyasztású motorokkal ötvözik. Továbbá az új traktoroknak – az MF hagyományokat követve – kiváló a kezelői kényelme az átalakított vezérlőkaroknak és újratervezett fülkének köszönhetően.

 




Az MF 7600-as széria rendelhető Dyna-6 (fél-powershift), vagy Dyna-VT (fokozatmentesen változtatható áttételû) sebességváltóval egyaránt. Az MF 7600 mindegyik modelljének meghajtásáról AGCO SISU POWER „e3” motorok gondoskodnak, amelyek 2. generációs Szelektív Katalitikus Redukciós (SCR) technológiával vannak ellátva. A motorok 185-235 LE teljesítménnyel, valamint 6,6 l és 7,4 literes hengerûrtartalommal rendelkeznek. A hatékony hajtómû és korszerû erőforrások kettőse jelentősen csökkenti az üzemanyag-felhasználást. A megfelelő modell kiválasztását a különböző használati igényekhez tervezett, három eltérő felszereltségi szint segíti. A teljesen áttervezett fülke nagyobb helykínálatot és jobb kilátást eredményez. Külsőleg az MF 7600-as traktorok a „nagytestvér” MF 8600-as szériájú erőgépeken bevezetett formai elemeket követik.

 

 

 


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!